Till senaste kommentaren

Hur många hundar får en person hålla på ett hunddagis

Hej,

Finns det regler kring många hundar ett hunddagis får hålla om endast en person bedriver verksamheten själv? Har sett siffran 10 hundar/person men om en person klarar av att sköta fler hundar på ett sätt som uppfyller lagar och regler (och kan presentera ett schema på detta), kan denne då få tillåtelse att hålla fler?

Tack på förhand!
Emelie Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Emelie!

    Det finns ingen bestämmelse i föreskrifterna som reglerar hur många hundar per anställd man får hålla på ett hundpensionat/hunddagis. Detta är något som länsstyrelsen måste titta på i varje enskilt fall utifrån de förutsättningar som finns på det aktuella hunddagiset. Vilket antal hundar som är lämpligt att hålla kan bl. a. variera beroende på hur lokalerna ser ut och hur rastningen ska ske etc. Denna bedömning ska alltså länsstyrelsen göra då de fått in en ansökan om att någon vill starta ett hunddagis/hundpensionat.

    Om du har frågor gällande hur många hundar som är acceptabelt att hålla i just din situation utifrån dina förutsättningar är det till länsstyrelsen som du ska vända dig med dessa frågor.

    Roger Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.