Hur lägger jag till kartblad i min SAM-ansökan?

Tidigare har länsstyrelsen lagt upp kartor i SAM Internet men nu skapar och hanterar du dina blockkartor själv.

Om du skickade in SAM-ansökan 2023
För dig som skickade in SAM-ansökan 2023 innebär det ingen skillnad. Dina blockkartor förs över från förra årets ansökan till din ansökan i år. Du ska bara lägga till eller ta bort kartblad i SAM Internet om du behöver göra det, till exempel om du vill lägga till block i din ansökan för att du har ett nytt arrende.

Om det är första gången du söker
Om det är första gången du söker jordbrukarstöd i SAM Internet har du inga blockkartor sedan tidigare. När du har loggat in i SAM Internet och klickat på fliken för Karta och skiften kommer du få en fråga om du vill lägga till kartblad. Om du svarar Ja på frågan får du lägga upp kartblad direkt.

Funktionerna för kartbladen hittar du under Kartblad uppe till höger i SAM Internet.

Lägg till kartblad: I funktionen för Lägg till kartblad finns också en sökfunktion som du kan ha till hjälp för att hitta fram till rätt område. Du kan söka på kommun och fastighet. Placera bara ut mittpunkten för kartbladet och klicka sedan på Spara så läggs det nya kartbladet till.

Ta bort kartblad: Klicka på det kartblad du vill ta bort och klicka sedan på Spara. Om du har block i din ansökan inom ett kartblad så går det inte att ta bort kartbladet utan du måste då först ta bort blocken.

Här loggar du in i SAM Internet
Kundtjänst (Uppdaterad )
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.