Till senaste kommentaren

Hur godkänner jag flytt av en bagge?

Fick en bagge flyttad till vår gård från en annan gård.  Han på andra gården har anmält flytten och trodde jag bara kunde logga in och godkänna det på minnas sidor. Men jag hittar inte nåt om det när jag loggar in.

Kommentarer

 • Hej Karin!

  Om du fått en SMS-påminnelse från oss, där vi frågar om du glömt att rapportera en förflyttning, så har det skapats en funktion i förflyttningsregistret som gör att du kan godkänna den föreslagna rapporteringen. SMS´et skapas om en av parterna rapporterat en förflyttning och inte den andra. SMS´et skapas med automatik dag 6 enligt vad den som rapporterat skrivit för händelsedatum. Det innebär att om den andra gjort en rapportering den 1:a, så skickas det ett SMS den 7:e om du inte gjort en rapportering. Detta förutsätter att den andra parten gjort sin rapportering före den 6:e dagen. Kommer det inte in någon rapportering så skapas det ytterligare en påminnelse dag 15.

  Vänta inte på SMS-påminnelsen
  Du behöver inte ha fått en påminnelse för att rapportera din förflyttning. Du ska rapportera förflyttningen inom 7 dagar från att djuret/djuren flyttas.

  - Logga in på Mina sidor.
  - Välj E-tjänster inom Mina sidor, du hittar det längst ner i rutan till vänster på sidan.
  - Klicka därefter på Flytt av får, getter och grisar, och sedan Starta tjänsten.

  Nu är du inloggad i förflyttningsregistret för får, getter och grisar.

  Om du fått ett SMS får du upp ett meddelande och kan välja att godkänna den föreslagna rapporteringen. I annat fall får du klicka på Registrera, och följa steg för steg tills att du skickat iväg händelsen och fått en kvittens.


  Sara Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.