Till senaste kommentaren

Hundgård/rastgård under dagtid - är det okej?

Hej

Om man inte har möjlighet att åka hem på lunchen dagtid under veckorna för att rasta sin hund, men kan rasta innan och efter jobbet samt extra promenader utöver det morgon och kväll - är det ok att ordna en hundgård/rastgård i anslutning till vårt hus där hunden via hundlucka kan gå in och ut som den själv vill, har tillgång till foder och vatten inne och en varm skön bädd i huset och skydd mot väder och vind, och samtidigt en stor härlig inhägnad gård med utkiksplats etc. att gå ut i när den själv önskar? Måste kan fortfarande se till hunden efter 5 timmar vid ett sådant arrangemang och rasta den efter max 6 timmar, eller skulle det för hunden enligt lag kunna fungera med ovan nämnda lösning? Om vi skaffar hund, vill vi att den ska må bra, och vi vill därför kolla vad som anses vara ok.

Vänligen

/Kristina
Kristina Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Kristina!

  Ja, en sådan lösning kan absolut vara ett okej sätt att hålla hund på.
  Du kan läsa mer om vad man måste uppfylla i de föreskrifter som finns på vår webbplats. Du hittar dem till höger under Mer information.  (Där står det bland annat om krav på minsta storlek på rastgård, miljöberikning etc)

  Om ni känner er osäkra på hur man kan bedöma olika alternativ av hållande så kan ni kontakta länsstyrelsen i ert län. Länsstyrelsen är kontrollmyndighet i djurskyddsfrågor.
  Maria Kundtjänst
 • Vi har grannar som har tre jakthundar i tre bredvid varandra hundgårdutrymme  Byggda av galler. Tillgång till inomhus med öppning till utomhusgården.Hundarna har separata utrymmen.
  Vad är det för regler som gäller för en hund som vistas så?
  Räcker motionen att springa fram och tillbaka där eller måste de ut ur burarna och rastas?


  Mia Hasselberg
 • Hej Mia!

  Hundar som permanent vistas i hundgård ska rastas på annan plats för att de ska få komma utanför hundgården åtminstone en gång per dag.
  Frida Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.