Till senaste kommentaren

Hur ska jag beräkna hur stor hundgård jag behöver?

Jag förstår mig inte på beräknings formell om hundgård
Marion Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Marion!

  Tack för att du kontaktar oss. Du ska beräkna storleken på hundgården utefter hur hög mankhöjd din hund har. Måttet som är angivet är antal kvadratmeter gården måste vara. Om du har två hundar av olika storlek i rastgården ska ytan beräknas som för två hundar av den större storleken. Om det finns ännu fler hundar som är olika stora i rastgården lägger du till den yta som krävs för varje hunds storlek.
  Maria Kundtjänst
 • Hej
  Vi håller på att se över möjligheterna till hundgårdar på vår arbetsplats. Jag har förstår hur man räknar ut storlek på själva hundgården men har inte full koll på reglerna kring isolerat utrymme i anslutning till hundgården. Kan man ha hundgården med en hundkoja inräknat i den totala ytan? Och är det er tabell för hundbox som gäller för det isolerade utrymmet eller för hundkoja? Tex om jag har en hund med mankhöjd på 48 cm och bygger en hundgård på 16kvm med tak över hela och sedan ställer in en hundkoja som är isolerad och på ca 1kvm. Är det godkänt? Hundarna kommer sällan stå där hela dagarna och kommer rastas minst varannan timme.
  Viktoria Bergsman
 • Hej Viktoria!

  När det gäller att bedöma om din rastgård uppfyller djurskyddsbestämmelserna så är det länsstyrelsen som är behörig myndighet att bedöma detta.

  Vi kan däremot svara på att det är okej att räkna in hundkojan i rastgårdens yta. Det är tabellen med minimimått på innermåtten i hundkojor för en hund som du ska utgå ifrån då du håller en hund i koja. Detta framgår av 2 kap. 26 § Statens jordbruksverks föreskrifter och allmänna råd (SJVFS 2019:28) om hållande av hund och katt

  Utöver minimimått för utrymmen så finns det fler viktiga bestämmelser som du kan läsa mer om i föreskrifterna (SJVFS 2019:28).  
  Anna Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.