Till senaste kommentaren

Hur lång tid tar det att få tillstånd för hunddagis?

Hej,

Om man vill starta ett hunddagis och har hittat lokal, hur lång tid tar det att få lokalen godkänd? Jag läste något om flera månader någonstans (på nätet). Kan man under tiden efter att man ansökt skaffa klienter eller ska man betala hyra för tom lokal?

När det gäller utbildningen. Är det krav på att ägaren ska uppfylla det kravet? Eller om man har en delägare som uppfyller kravet på utbildning/praktik? Är det någon speciell utbildning som man ska ha eller går det bra att hitta utbildning på nätet? Av någon som erbjuder de utbildningar.

Alltså om lokal finns, vi går igenom allt som ska uppfyllas och gör lokalen så som den ska vara. Hittar några intensivutbildningar, anställer personal med den kunskapen man ska ha. Ansöker om tillstånd att driva verksamhet med djur.

Hur ska vi få det att fungera? Lokalen som jag har hittat kostar ca: 29000 plus moms i månaden. Om jag ska sitta och vänta innan jag får svar så kommer inte verksamheten att överleva.

Kan man göra i ordning lokalen och ha kompetensen, sedan skicka in ansökan börja arbeta med att skola in hundar? Sedan när de har tid att kolla och godkänna så får vi svar. Lever vi inte upp till kraven så får vi bättra oss.

Hur fungerar det?

Med vänliga hälsningar

Riitta Wilkman
070-6120012
Riitta Wilkman Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.