Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hundar i bagageutrymmet

Hejsan, jag undra får man köra sina hundar i bageutrymmet om man har transportgaller eller måste man ha bur i bilen? Mvh Jocke.

Kommentarer

 • Hej Joakim!
  Våra regler säger så här; "djuren får endast transporteras i en personbils bagageutrymme om tillsyn kan ske från personutrymmet under den tid transporten pågår. Dessutom ska åtgärder vidtas för att säkra djuren vid inbromsning."
  Vi säger därför som så, att ett transportgaller är godkänt om det uppfyller kraven på säkerhet för både hunden och de övriga som färdas i bilen.

  Du kan läsa mer om reglerna här.
  Carin Kundtjänst
 • Måste man ha både lastgaller vid baksätet och grindar vid bakdörren när hund transporterar i baggageutrymmet på en combi?
  Elisabeth
 • Hej Elisabeth

  Hundar ska transporteras på ett säkert sätt och får inte riskeras att skadas eller lida i samband med transporten. Du måste se till att hunden är säkrad vid inbromsning till exempel genom att använda transportbur eller säkerhetsbälte som är anpassat för hundar.

  Det är länsstyrelsen och/eller polisen som får göra bedömningen om hunden transporteras på ett säkert sätt. Vänd dig till dem om du är osäker på att du följer djurskyddslagen.

  Du kan läsa mer om att transportera hundar och om hundar och katter i bil. Till höger på dessa sidor hittar du länk till föreskriften Statens jordbruksverks föreskrifter och allmänna råd om transport av levande djur.
  Frida Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.