Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hästpass

Jag är på gång att köpa en häst och fick se hans pass. Han står som hingst i passet men han är kastrerad för längesen. Hur gör jag med det?

Kommentarer

 • Hej Veronica!

  Kontakta din avelsorganisation eller registerförande förening, det är de som utfärdar passen och skickar sedan över uppgifterna till vårat centrala hästregister.
  Sara Kundtjänst
 • Hästpass polsk häst.
  Vi köpte en häst som hade varit i Sverige i någon månad. Nu ungefär ett och ett halvt år senare tänkte vi tävla på den, och upptäcker att den inte är registrerad i hästdatabasen, men har polskt pass. Vem har eller hade ansvaret för att registrera den, köparen eller säljaren? Hur gör vi bäst nu?

  Niklas Blom
 • Hej!

  Tilläggsregistreringen görs hos en avelsorganisation eller en registerförande förening. Du måste skicka in passet till organisationen vid en tilläggsregistrering. Ta kontakt med organisationen för att få ytterligare anvisningar.

  Om du behöver uppdatera hästpasset så ska du vända dig till din avelsorganisation eller registerförande förening för hästdjur för avel och produktion. Du måste alltid skicka in passet när det ska uppdateras

  Här hittar du de olika avelsorganisationerna och registerförande föreningarna.
  Sara Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.