Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Handväska av krokodilskinn

Hej,

Jag har ärvt en handväska av krokodilskinn. Det finns en garantisedel som visar att den köptes i Sverige 1970. Min fråga är om jag får sälja den, t.ex., på nätet, eller om jag måste kasta bort den. Själv har jag ju ingen användning för den.

Mvh,
Sven

Kommentarer

 • Hej Sven!

  Tack för din fråga.

  Alla arter av krokodil är hotade och finns antingen på CITES A- eller B-listan. För att kunna svara på din fråga behöver du börja med att ta reda på vad det är för art.

  När du vet vad det är för art, kan du kolla hur den är listat i Speciesplus.

  På vår webbplats finns information om CITES, här hittar du information om hur du ska gå tillväga om du tänker göra en CITES-ansökan.

  Just nu behöver verksamheten prioritera att handlägga inkomna ansökningar och har därför tyvärr inte möjlighet att besvara frågor via mejl eller forum. De hänvisar till vår webbplats när du har frågor om CITES, ansökningsblanketter, hur du ansöker m.m. Om du inte hittar svar på dina frågor på webben, har de som hanterar CITES-frågor telefontid mellan kl 08:30 till 11:30. Du når dem via oss på kundtjänst, telefon 0771 -223 223

  Tänk på att för att enheten ska kunna hjälpa dig, behöver du själv ha artbestämt djuret innan du kontaktar dem.

  Planerar du att göra en ansökan kan du skicka in den även om du är osäker på någon del i ansökan. Skulle det vara så att något är oklart i din ansökan kommer en handläggare kontakta dig.

  Vi ber dig att ha överseende med att vi prioriterat ner servicen gällande att svara på frågor för att kunna prioritera utfärdande av intyg och tillstånd. Vi tar ansökningarna i turordning. Våra handläggningstider är för tillfället mer än 30 dagar (just nu i vissa fall upp mot 60 dagar), men vi hoppas kunna korta ner tiderna efterhand.


  Sara Kundtjänst
 • Hej Sara,

  Tack för ditt svar. Min fråga är då hur man som total lekman kan se på en handväska vilket art krokodilen har tillhört? Jag antar att det är i princip ogörligt. Kanske man kan ta foto av den och skicka till någon expert på krokodil eller skinnvaror i allmänhet?
  Har ni på Jordbruksverket något tips på kunnig person?

  Mvh, Sven
  Sven
 • Hej Sven!

  Vi på Jordbruksverket hjälper inte till med artbestämning, utan det måste ta reda på själv. Du skulle kunna höra med Naturvårdsverket eller Naturhistoriska Riksmuseet om de kan hjälpa till.
  Maria Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.