Till senaste kommentaren

Gården byter ägare genom generationsskifte

Ägarskapet på gården övergår till dotter med familj.Driften med djur skall även övergå. Det kommer inledningsvis inte vara någon skillnad mer än namnbyte. Vi (mor och far ) ska inte vara registrerade då bytet är färdigt.
Leif Henriksson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Leif!

  Ska ni byta djurhållare på gården så kan ni göra det på två sätt:
  1. Den nya djurhållaren, din dotter, loggar in i vår e-tjänst Anmäla djurhållning med sitt Bank-ID. Hon anmäler produktionsplatsen så som det ska vara. I sista steget, innan hon skickar in det, skriver hon ett meddelade att hon ska ta över ert SE-nummer och de djur som finns där.
  2. Den nya djurhållaren fyller i blanketten Anmäla djurhållning. Kryssa i att det ska vara en förändring på platsen och fyll sedan i de uppgifter som ska vara gällande. Posta blanketten till oss.
  Är ni också registrerad som foderföretagare, och anmält anläggningen som ni har foder på behöver ni också anmäla en förändring där. Det kan ni göra genom att använda blanketten Anmäl foderanläggning -primärproduktion.


  Stödsökare?
  Söker ni jordbrukarstöd och ska detta också överlåtas till er dotter, så behöver hon ta kontakt med sin länsstyrelse för att få ett eget kundnummer och bli upplagd som stödsökare. Länsstyrelsen nås på telefon 0771-67 00 00.


  Du skriver inte vad ni har för typ av verksamhet. Är det något mer som jag inte tagit med, får du återkomma igen så får vi hjälpa dig vidare med hur ni ska gå tillväga.

  Sara Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.