Till senaste kommentaren

Fråga kring ansökan om gårdsstöd

Hej,

Det är första året för mig att söka stöd i SAM Internet.

Jag har problem med att skicka in ansökan, för om jag -inte- kryssar i kryssrutan "Kompensationsstöd: Ansökan om utbetalning" när jag anger grödkod och stöd för ett av mina skiften, så får jag följande fel:

"Varning nr 335: Du har mark i område som ger rätt till kompensationsstöd men du har inte sökt utbetalning för kompensationsstöd på några av dina marker. Vill du söka utbetalning för kompensationsstöd på ett skifte, GÖR SÅ HÄR: gå till fliken Karta och skiften, menyn Ange gröda och stöd. Kryssa i rutan för ansökan om utbetalning av kompensationsstöd. Om du har sökt vallgrödor men inte har några djur kan du bortse från varningen."

Så jag tar naturligtvis och kryssar i denna ruta som är beskrivet ovan, men då får jag följande fel:

"Fel nr 265: Du har sökt utbetalning för kompensationsstödet för grovfodergröda på ett eller flera skiften men du har inte fyllt i att du har djurhållning av nötkreatur, tackor eller getter (hondjur). Om du inte har sådana djur ska du inte söka utbetalning för kompensationsstödet på skiften med grovfodergrödor i kompensationsområde 6-12. GÖR SÅ HÄR: Ta bort krysset i rutan för kompensationsstödet på skiften i kompensationsområde 6-12 där du har angett grovfodergröda 6, 48, 49, 50, 52, 53, 61 eller 80. Kryssrutan för kompensationsstödet hittar du under fliken Karta och Skiften, menyn Ange gröda och stöd. Om du har sådana djur, ska du istället fylla i uppgifter om djuren i fliken Övriga uppgifter, underfliken Uppgifter för ansökan om djurbaserade stöd."

Varför blir det såhär? Jag har använt grödkod 49 för skiftet som skapar detta problem.
Carl-David Granbäck Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Carl-David!

    Tack för din fråga. Det här är något du ska ta med din länsstyrelse. Du når dem på 0771 - 67 00 00, val 2 i telefonsvararen. Bor du i Västernorrland ringer du istället 0611 - 34 90 70.
    Maria Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.