Till senaste kommentaren

Förtydligande gällande upphöjd yta hos kanin på vinter

Hej!
Jag undrar gällande regeln om upphöjd yta för kaniner under vintern. Gäller minsta måttet den upphöjda ytan eller hela hagen, om vi låtsas att en hage (som kaninen har tillgång till dygnet runt) är tillkopplad till en bur? Tycker det borde förtydligas, då jag sett att många tolkar den olika.

Kommentarer

  • Hej Moa!

    Med utgångspunkt från att den upphöjda ytan har utrymme som ger väderskydd och liggplats åt kaninerna och förutsatt att kaninerna inte utestängs från hagen, så skulle hagen få räknas med. Vintertid kan dock tillgången till hagen vara begränsad för kaninerna exempelvis på grund av snötäcke, slask eller is vilket innebär att det i praktiken enbart är det upphöjda utrymmet som får räknas
    Maria Kundtjänst
  • Tack för svar!
    Min kanin bor inne, men sett flertal diskussioner den senaste tiden gällande detta. Det är alltså diskussioner om kaniner som bor ute i hagar, vintertid, med en upphöjd yta som är mindre än minimåttet för kaninbur. Många säger att det är hela hagen som räknas och att den upphöjda ytan _inte_ måste vara större än minimåttet.
    Moa

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.