Till senaste kommentaren

Förlängning av miljöersättningar.

Har som många andra ett åtagande med "Betesmarker och Slåtterängar" 2015-2019. Om jag nu söker förlängning 2020 kommer det som jag tolkar texten att förlängas endast 2020. (ett år i taget.) Kommer det då vara möjligt att utöka åtagandet 2021 med mera mark?

Sökte även åtagande 2015-2019 för vallodling men där har jag nu fått ett beslut på att det varar 2015-2022. Det förlängs alltså inte med ett år i taget.
Det här kan ställa till det när man inte brukar så stora vallarealer, då kan en liten areal snabbt göra att man hamnar under 80% och inte uppfyller kravet.
Går det att justera nedåt eftersom det går att utöka genom att söka på en större areal?


Andreas Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej,

    Vi vet inte hur ersättningarna kommer att se ut framöver. Det beror helt på vad regeringen bestämmer. Det kan hända att de blir oförändrade och du kan söka förlängning och utökning precis som idag men de kan också ändras eller tas bort helt.

    Varför du har fått ett beslut om åtagande till och med 2022 kan jag inte svara på utan jag rekommenderar att du kontaktar din länsstyrelse för att få svar på varför perioden ser ut som den gör. I övrigt så ska förlängningen för vall vara precis som förlängningarna för de andra ersättningarna.

    Den ska alltså gälla ett år i taget. Du kan inte minska ditt åtagande för vallodling vid en förlängning, detta pga vallarnas liggtid. Vill du minska ditt åtagande för vallodling så får vänta tills ditt åtagande gått ut + ett extra år och sen söka ett helt nytt åtagande.


    Robert Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.