Till senaste kommentaren

Får vår katt flyga själv från Spanien till Sverige och hämtas av en kompis till oss?

Vi har en katt som ska till Sverige i sommar. Kan han flyga själv? Vi ska köra hem vår bil och vill inte ha katten i bilen. Katten har chip, pass och är vaccinerad samt avmaskad. Han är kastrerad och är alltså bara ett sällskapsdjur.
Catrin Arhusiander Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Catrin!

  Tack för din fråga.
  Om katten reser inom 5 dagar från er egen resa, reser katten under samma villkor som sällskapsdjur som reser med sin ägare, är det mer än 5 dagar mellan era resor så gäller reglerna för handelsdjur. 

  Använd gärna vår reseguide.
  Maria Kundtjänst
 • Hej igen, jag förstår inte riktigt svaret. Om han flyger till Sverige och hämtas där samtidigt som vi tar bilen och åker hem. Vad är det då som spelar roll? Att vi kommer till Sverige inom fem dagar? Eller att vi åker inom fem dagar från Spanien? Spelar det någon roll vem som hämtar honom på flygplatsen? Vad har vår resa för betydelse för hans flight?
  Catrin Arhusiander
 • Hej igen!

  Om du och ditt djur ska resa till samma plats men inte kan åka ihop så bör du boka djurets resa inom fem dagar före eller efter din egen resa. Djuret ska då ha tre dokument med sig:
  • EU-pass som visar id-märkning och rabiesvaccination.
  • En djurägareförsäkran inklusive fullmakt, där du anger att ditt sällskapsdjur (namn och id-nummer) får transporteras av det ombud eller den fraktfirma som du ska anlita och att djuret inte ska säljas. Glöm inte underskrift.
  • Kopior på din egen biljett eller bokning, så man kan se när du åker och vart.
  Om du måste boka djuret mer än fem dagar före eller efter din egen resa eller boka det utan att du själv alls åker samma väg så gäller kraven för handelsdjur.


  Maria Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.