Till senaste kommentaren

Kan jag flytta med mig mitt anläggningsnummer till vår närbelägna nya gård?

Hej. Om jag ska flytta permanent till en ny gård ca 500 m från våran nuvarande gård kan jag flytta med nuvarande ppn och bara byta till nytt brukningscentrum eller ska jag skapa nytt?
Victoria

Kommentarer

 • Hej Victoria!

  Tack för att du kontaktat oss.

  Om din nya gård ligger högst 500 meter från din nuvarande anläggning så kan du ha kvar samma anläggningsnummer. Anläggningen kommer då att vara kopplad till fastighetsbeteckningen som du bor på nu och du kan ansöka om dispens för att lägga till din nya fastighetsbeteckning. En förutsättning för att få söka dispens är att inga andra klövbärande djur, som inte är dina djur, får hållas mellan gårdarna.

  Om det ska finnas fler fastighetsbeteckningar på ett anläggningsnummer, så behövs detta utredas av en handläggare på vår djurregisterenhet.
  Du behöver då mejla till djurregister@jordbruksverket.se Beskriv ditt ärende och bifoga en karta som visar hur de två gårdarna ligger i förhållande till varandra, samt hur långt det är mellan gårdarna.

  Vill du istället ha din anläggning bara kopplad till din nya fastighetsbeteckning, så är det bättre att du avslutar ditt nuvarande anläggningsnummer och skapar en ny anläggning. Beroende på vad för djurslag som du håller, så kan du behöva rapportera ut djuren till din nya anläggning.

  Ska någon annan ta över din gård och ha djur där, så får den nya ägaren automatiskt det numret som du nu har på anläggningen. Det beror på att ett anläggningsnummer är kopplat till plats och inte till person.

  Klicka här så kommer du till e-tjänsten Registrera anläggning
  Emma Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.