Till senaste kommentaren

Ekologisk fokusareal - får man byta block?

Hej

Får man byta block och skifte på sin mellangröda som man angett och som skall sås för att uppfylla ekologisk fokusareal. Nu är det för sent att ända i SAM. Genom att byta skifte uppfyller jag fortfarande mitt arealkrav med råge på ekologisk fokusarel, men den blir lite mindre än vad jag uppgivit i SAM.

Kommentarer

 • Hej Albin!

  Tack för din fråga.

  Efter sista ändringsdag är det möjligt att i SAM-ansökan dra tillbaka anmälan om mellangröda som ekologisk fokusareal (EFA) från ett skifte, men det är inte möjligt att anmäla EFA-mellangröda på ett annat skifte. Det är därmed inte möjligt att efter sista ändringsdag ändra skifte för mellangrödan i SAM-ansökan.

  Det kan dock vara möjligt att byta skifte för mellangrödan utan att ändra SAM-ansökan och utan att drabbas av avvikelser vid en eventuell kontroll. Om ekologisk fokusareal underkänns vid kontroll kan den ersättas med annan osökt ekologisk fokusareal som går att påvisa vid kontrolltillfället. Det innebär till exempel att mellangröda på skifte där det inte redovisats EFA, kan ersätta den EFA som saknas på ett skifte där mellangröda anmälts i SAM-ansökan.

  Det här svaret kommer från länsstyrelsen.

  Sara Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.