Dvärgpapegojor par från Spanien

Hej! Vi funderar vilka regler måste vi följa för att ta med oss ett par dvärgpapegojor till Sverige.
Vi hade hund och katt och nu är de hos oss. Undrar hir gör vi med våra fåglar som är hos vänner nu och vi önskar ta hit.
Är det speciell bur? Passport? Chip? Veterinär intyg? Mvh Diana
Diana Núñez Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Diana!

  Om fåglarna ska resa med sin ägare så räknas de som sällskapsdjur.
  Du får föra in enstaka fåglar, maximalt fem, utan tillstånd från EU när de reser som sällskapsdjur. En förutsättning är att de reser med dig eller ditt ombud. Fåglarna måste vara friska.

  Om fåglarna skickas så är det detta som gäller:
  En officiell veterinär i utförsellandet ska utfärda ett hälsointyg under det sista dygnet innan fåglarna sänds iväg. Originalen ska följa med transporten till destinationen i Sverige. Du ska behålla intyget under minst sex månader för att på begäran kunna visa upp det för en officiell veterinär.

  Av hälsointyget ska det framgå att djuren uppfyller de här särskilda villkoren:
  • Fåglarna ska komma från en anläggning eller ett område där inga fall av fågelinfluensa (orthomyxoviridae) har funnits inom 30 dagar före avsändandet, och komma från en anläggning eller ett område där det inte finns några restriktioner på grund av Newcastlesjuka (paramyxovirus grupp 1).
  • Papegojfåglar ska dessutom komma från en anläggning där psittakos (chlamydia psittaci) inte har funnits inom de senaste två månaderna före avsändandet. De får inte ha varit i kontakt med fåglar från en smittad anläggning. Papegojfåglar ska vara identifierade på ett sådant sätt att ursprungsanläggningen kan spåras.


  Sara Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.