Till senaste kommentaren

Hur länge behöver man ha arbetat för att utbilda sig till djurvårdare nivå 3?

Hejsan! Jag tittar just nu för att utbilda mig till djurvårdare på nivå 3 och fundersam på den här tiden som man ska ha arbetat.
Är den baserad på antalet timmar man har arbetat eller räknas tiden som anställd? Räknar man bort sjukdagar och semester? Förstår att det är 3 år heltid.

Tänker då jag har pendlat lite i arbetstid. Just nu jobbar jag 100% men bara nätter så då blir det mindre antal timmar på månad. Räknas det fortfarande som 1 års heltid hos er då det snart varit så i 1 år

Mvh Linn
Linn Holstad Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Linn!

  Grundkravet är att du ska ha arbetat motsvarande tre år heltid som djurvårdare på nivå 2 innan du får gå grundläggande utbildning i anestesi och smärtlindring som krävs för att få arbeta som djurvårdare på nivå 3.

  Om du har haft en tillsvidareanställning eller vikariat där du har jobbat en viss, fastlagd tid kan du räkna antalet år (eller månader) som du har varit anställd. Tex om du har haft två vikariat på 8 respektive 4 månader och sedan en fastanställning i 2 år och du hela tiden har jobbat heltid så har du uppnått kraven på att ha arbetat i 3 år. Du får givetvis ha haft semester under dessa tre år och viss, kortare sjukfrånvaro utan att det påverkar tiden. I detta fall spelar det alltså ingen roll om du hela eller delar av tiden har arbetat nattpass – det är anställningsgraden som är avgörande.

  Om du istället har arbetat deltid behöver du arbeta ytterligare tid räknat i kalenderår för att komma upp i motsvarande 3 års heltid. Tex motsvarar 3 år på heltid 4 år om du arbetar 75 %. Även i detta fall är det anställningsgraden som är avgörande.

  Om du däremot har varit timanställd behöver du räkna på antalet timmar och sedan jämföra det med antalet timmar för någon som varit heltidsanställd på samma arbetsplats.

  Svaret kommer från enheten för djurhälsopersonal.
  Frida Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.