Till senaste kommentaren

Djurplågeri/misskötsel av djur inom jordbruk

Hej! Vi har återigen blivit påminda om det djurplågeri som pågår runt om i jordbruks  Sverige,nyss i fallet Arla gården ,reportage från Uppdrag granskning i SVT.Nästa självklara frågor blir - varför upptäcks inte dessa vidrigheter inte eller alldeles för sent och vad görs när upptäckten är gjord?
Jag önskar inga svar av typen - vi har ambitionen.....- utan VAD som faktiskt görs ! Ber er vidarebefordra mitt brev då det säkert hör hemma på flera nivåer och distanser.


Birgitta Carlsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Brigitta

    Generellt har djur det i Sverige bra men det finns de som bryter mot våra djurskyddsregler och det är naturligtvis inte acceptabelt.

    Vi har ett system för att kontrollera att djurägare följer reglerna och det är Länsstyrelsen som gör kontroller och de har befogenhet att se till att bristerna rättas till. Vi har förtroende för Länsstyrelsens arbete och vår bild av deras arbete är att de tar anmälningar på stort allvar och är öppna för att lyssna på personer som är oroliga för djurs välfärd.

    Det är inte vår roll att utvärdera eller överpröva länsstyrelsens arbete och vi uttalar oss inte om andra myndigheters enskilda ärenden.
    Frida Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.