Djurplågeri på slakteri

Jag läste i tidningen igår om hur ett slakteri i Skåne behandlar sina djur, hur kan detta vara möjligt i vårt land?  Vi tror ju att vi tar hand om våra djur och har kontroll, det verkar som övriga Europa har mer kontroll än vi har. Hur kan myndigheter tillåta djurplågeri och hur kan livsmedelshandeln köpa kött med gott samvete. Vi har en tendens i detta land att bara blunda, det är bara att titta på hur viruset Cov 19 behandlas. Jag vet inte vad ni gör egentligen men det finns väl någon myndighet i Sverige som kan ingripa eller är det som med sjukvården, att ingen vet vem som skall göra vad.
Inga svar att vi strävar efter eller försöker, det är bara handling som gäller.
MVH
Anne Ekberg
Anne Ekberg Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Anne!

  Vi fick information om dessa brister igår under dagen av Länsstyrelsen i Skåne. Länsstyrelsen är den myndighet som kontrollerar så att djurskyddsreglerna följs och som kan sätta in åtgärder om någon inte följer dessa. Enligt de uppgifter vi har fått har Länsstyrelsen i detta fall så har de satt in åtgärder för att se till att detta inte fortgår.

  Vi tycker också att det är mycket upprörande att se djur som behandlas på detta sätt. Det finns tydliga djurskyddsregler kring hur djur på slakterier ska hanteras och hur bedövning och avlivning ska går till. Dessa måste naturligtvis alla följa, annars får man inte bedriva sådan verksamhet. En förutsättning för att få ha djur och använda djur i olika syften är alltid att man följer de djurskyddsregler som finns.

  Det vi nu kommer att göra är att ta upp frågan om övervakning och behov av förbättringar med Livsmedelsverket och Länsstyrelserna. Dessa myndigheter har båda ansvar för kontroll av djurskydd på slakteri och vi behöver få deras bild för att bedöma vad som kan och bör göras så att detta inte sker igen.

  Svaret kommer från Djurvälfärdsenheten.
  Maria Kundtjänst
 • Hej
  Tack för svar. Jag undrar vilket jag alltid gör vilka åtgärder som sätts in. I praktiken så måste ju detta ställe stängas eller övervakas med kamera eller få oanmälda besök, folk är så giriga så det skiter i varningar. Slakteriet borde få näringsförbud och de anställda som är inblandade borde bötfällas. Idag ser man så mycket brister hos de som tar hand om människor, sjukvården, äldrevården, och de som tar hand om djur men det fortsätter bara eftersom sanktioner uteblir eller är för svaga. Människor har förhoppningsvis anhöriga men djuren har inga och jag är så förbannad på människor som bara förstör, utnyttjar och skor sig på andras bekostnad.
  Jag hoppas verkligen att någon myndighet gör något och att vår regering kan lagstifta om detta, de behöver väl 10 år för detta, men att de ändå gör något. Man ska inte ständigt behöva läsa om de brister vårt samhälle har pga inkompetens eller likgiltighet.

  Anne Ekberg
 • Hej Anne!

  Jag har skickat dina synpunkter vidare till djurvälfärdsenheten.
  Lena kundtjänst
 • Hej, jag ställer mig helt bakom Anne Ekbergs synpunkter,   det är en ynkedom
  att Sverige är så dåliga på att kontrollera hur djurhållning o slakt går till, vidrikt.
  Djuren har inte bett att få komma till dessa elaka människor.
  Kommer att hålla uppsikt på detta ärende, så att det händer något radikalt i frågan.
  Med vänlig hälsning
  Ann-Britt Hultman
  Ann-Britt Hultman

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.