Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Djurenheter för stöd - när jag har rapporterat i tid men den andra parten inte har gjort det

Hej! Fick precis veta(från länsstyrelsen) att säljaren till några av mina inköpta småkalvar inte rapporterat in till cdb i tid. Detta får till följd att jag inte kan ansöka om stöd eller ersättning för dessa djur. Jag har däremot rapporterat korrekt men blir alltså straffad för tidigare ägares misstag. Då jag även jobbar i annan branch ter sig detta väldigt märkligt.

Kommentarer

 • Hej Thomas!

  Det stämmer som din länsstyrelse säger, att även om det är den andre parten som rapporterat fel så kan du inte få stöd för dessa djur 2018. Djuren måste vara rapporterade i tid av både säljare och köpare.
  Ingela Kundtjänst
 • Hej! En av grundförutsättningarna för rättssäkerhet i lagens mening är att individer ska bedömas var för sig för sina egna handlingar. Här tycker jag att den principen frångås. Vart/vem vänder man sig till för att ta det vidare.

  Thomas
 • Hej Thomas!

  Regeln om att ”ärva” fel från tidigare lantbrukare har bekräftats av EU-kommissionen. Beslut om stöd som har fattats av länsstyrelsen kan överklagas till förvaltningsrätten. I beslutet framgår hur du går tillväga för att överklaga.

  Svaret kommer från stödregelenheten.
  Anna Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.