Djurantal

Om man söker kompensationsstöd, stöd för extra djuromsorg och stöd för ekologisk produktion för sina får är det i alla fall antalet tackor på ansökningsdatum som gäller även om man planerar att minska på antalet djur under året?
Jan-Erik Bergström Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Jan-Erik!

  Ja, det är antalet anmälda djur på ansökningsdatumet som gäller som din ansökan. Du måste sedan hålla det antalet djur under hela hållandeperioden på 60 dagar.
  Lena kundtjänst
 • Ok men jag kan ändra antalet nedåt i Sam-ansökan fram till 15 juni ?
  Jan-Erik Bergström
 • Hej Jan-Erik!

  Om till exempel antal får, getter och svin minskar under hållandeperioden anmäler du dina ändringar genom att använda blanketten Anmälan minskat djurinnehav/ändring av djurinnehav. Du kan också anmäla ersättningsdjur för får, getter eller svin på blanketten.

  Om du vill utöka din ansökan med fler får, getter eller svin måste du göra det sista ansökningsdag. Då får din ansökan ett nytt ankomstdatum, du får också en ny hållandeperiod på 60 dagar.

  Om antalet nötkreatur minskar ska du inte anmäla det eftersom dessa uppgifter hämtas från CDB.

  Om du vill lägga till nötkreatur ska du använda blanketten Anmälan minskat djurinnehav/ändring av djurinnehav. Du kan lägga till nötkreatur till och med 15 juni (17 juni gäller för år 2019).

  Om du vill ändra eller ange fler produktionsplatsnummer för nötkreatur i miljöersättningen för hotade husdjursraser ska du göra det senast den 15 juni (17 juni gäller för år 2019).


  Maria Kundtjänst
 • Även om det inte är fråga om stöd för hotade husdjursraser utan bara kompensationsstöd, stöd för extra djuromsorg och stöd för ekologisk produktion ?
                                                                                 Jan-Erik
  Jan-Erik Bergström
 • Hej!

  15 juni har egentligen ingen betydelse i dessa fall. Det är hållandeperioden på 60 dagar som är avgörande. Ansökan, där du angett antalet getter du söker för, måste ha kommit in till Jordbruksverket innan sista ansökningsdag som är 11 april 2019. Under hållandeperioden kan du minska antalet får, men du måste meddela Jordbruksverket eller länsstyrelsen om det. Det kan du göra i SAM Internet.

  Om du inte har redovisat minskningen kan det bli problem om du råkar ut för en kontroll. Du kan nämligen inte längre göra några ändringar i din ansökan efter att länsstyrelsen meddelat dig att din gård ska kontrolleras. Detta gäller för får i både kompensationsstödet, ekologisk produktion samt extra djuromsorg för får.
  Frida Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.