Till senaste kommentaren

Dispenser för konventionellt foder till KRAV

Jag undrar hur många dispenser för att använda konventionellt foder till KRAV producenter som givits samt vilken typ av produktion de beviljade producenterna bedriver? Jag är alltså inte intresserad av namnen på producenterna och vill helst få en lista där namnen inte är med.

Mvh
Fredrik Holmberg
KRAV jordbrukare
Fredrik Holmberg Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Fredrik!

  Vi vet inte hur många av de som ansökt om undantag att utfodra sina djur med icke ekologiskt foder som är anslutna till KRAV. Det är inte en uppgift som de behöver ange i sin ansökan. Vi kan däremot säga att vi under senaste veckan har fått in åtta, tio ansökningar om undantag per dag från företag med ekologisk produktion.
  Maria Kundtjänst
 • Tack för svar. Hur många dispenser är beviljade för ekologiska producenter (alltså även de som inte är KRAV) för att använda konventionellt foder? Vilka djurslag är de beviljade för?
  Fredrik Holmberg
 • Hej Fredrik!

  Hittills har vi i år beviljat 14 företag helt eller delvis undantag att utfodra ekologiska djur med icke ekologisk foder. Vi har bara beviljat utfodring med icke ekologiskt grovfoder.
  Catrin
 • Ok, tack. Är alla 14 för nötkreatur eller har det givits dispenser för andra djurslag också?

  Fredrik Holmberg
 • Hej Fredrik!

  Det är inte obligatoriskt att ange djurslag, men vi kan se att de flesta ansökningarna helt eller delvis rör nötkreatur. Får är det andra djurslaget som har omfattats av undantagen, men såvitt vi vet ingen renodlad fårbesättning än.
  Catrin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.