Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Block och skiftesareal stämmer inte överens

Hej!
Trots att jag autoritar in skiftet på blocket, så stämmer inte arealerna överens. Skiftet får mindre areal (1,53) än blockets (1,60), och jag får fel 225 att jag fyllt i för liten areal. Hur kan detta komma sig och hur får jag dem att stämma överens?

Kommentarer

 • Hej Ingrid!

  Vi skulle egentligen behöva lite mer information för att kunna svara men om det är en betesmark kan det bero på att markklassen inte överensstämmer med blocket av någon anledning. Man kan testa att ta bort blocket från sin ansökan och sedan lägga tillbaka det och auto-rita på nytt. Kontakta din Länsstyrelse för mer information om aktuellt block. Telefon 0771-67 00 00, knappval 2.

  Svaret kommer från länsstyrelsen.
  Catrin Kundtjänst
 • Hej!
  hur gör jag för att lägga till mark i ett block/skifte?
  Har försökt några timmar nu...
  Har utökat ytan pga brand, sanering och utfyllnad med jord.
  Bifogar bild på ungefärlig yta.

  mvh Jonas
  Jonas Karlsson
 • Hej! Jag gjorde så gott jag kunde och skickade in. Måste iväg nu, och jobb 14 tim imorgon. Får ändra i efterhand om det behövs.
  Tack så länge!
  Mvh J
  Jonas Karlsson
 • Hej Jonas!

  Jag hoppas det gick bra. Så här ska du göra för att lägga till mark i ett block/skifte:

  Markera först blocket och i menyn Block så väljer du sedan Föreslå ändring av block. Välj alternativet gränslinje och skriv sedan in en motivering. Därefter markerar du skiftet, i Skiftesmenyn väljer du Ändra eller dela skifte. Sedan kan du genom att dra och släppa brytpunkter/noder ändra skiftes gränslinje så att den stämmer överens med hur det nu ser ut. När detta är gjort så kan du på skiftet ange gröda och stöd.

  Behöver du hjälp med detta så finns support för SAM på telefon 0771-67 00 00. Tillhör du Västernorrland ska du istället ringa 0611-34 90 70. Fram till sista ansökningsdag har vi utökade öppettider. Här hittar du våra utökade öppettider för frågor om SAM.

  Sara Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.