Björnjakten - CITES-intyg

I länstyrelsens beslut står det såhär: ”För björnar skjutna i enlighet med detta beslut kan ansökningsblanketter om Jordbruksverkets1 CITES-intyg om undantag från förbudet inhämtas från länsstyrelsens besiktningsman. Björnens ägare, kan då efter det ansökan skickats till Jordbruksverket, få sälja hela eller delar av björnen vid ett tillfälle och till en mottagare.”
Tolka jag dett rätt - jag kan altså säljer slaktkoppen så snar ansökan om Cites intyg är inskickat och innan intyget är utfärdat?


Kommentarer

 • Hej!

  Tack för att du kontaktar oss. Här hittar du all information du behöver om att sälja slaktkroppar.
  Maria Kundtjänst
 • Tack för svaret. Jag har läst informationen på hemsidan innan men enligt beslut fån länsstyrelsen kan man sälja slaktkroppen så snart man har ansökt om tillstånd hos er. Detta med hänvisning till Jordbruksverket. Det går inte att vänta på själva intyget pga handläggningstiden. Vad är det som gäller? Vi är flera som undra.
  M
 • Hej!

  Länsstyrelsen har skrivit fel i sin information. Man får inte sälja slaktkroppen förrän man ha fått CITES-intyget. Du kan som vanligt köra kroppen till en vilthanteringsanläggning och anläggningen kan lagra kroppen åt dig. Kroppen kan även styckas och frysas. Under tiden du väntar på ditt CITES-intyg kan kroppen finnas kvar på anläggningen. Det viktiga är att köttet är spårbart, dvs att ägarbyte äger rum först när du har fått det CITES-intyg som tilldelats din björn.

  Vi prioriterar dessa ansökningar och handläggningstiden är för närvarande betydligt kortare än en (1) dag. Vi skickar också ut en elektronisk kopia på intyget så att ni sökande ser att beslut är taget och att det är på väg med posten.


  Maria Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.