Biologisk mångfald

Hej . Jag och min fru har köpt en gård utanför Strängnäs i Sörmland län. Gården är fördelad på ca 6 ha skog och 5 ha åker och ca 1 ha inägomark. vi har en vision att skapa gammelskog och ängar eller dylikt för att bidra med att öka / bibehålla den biologiska mångfalden. Som vi ser idag känns det som att det är en stor "obalans" i naturen och tyvärr är det påverkan av våran jord och skogsbruk. Om man vill ha tips och råd , söka bidrag . Har ni några tips vart man kan vända sig?  MVH Pertti och Lene
Pertti Ahokas Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Pertti!

    Tack för er fråga.

    Vi har mycket information om jordbrukarstöd här på vår webbplats. Vill ni ha hjälp med att ansöka vänder ni er till er länsstyrelse som handlägger stöden. Om ni vill läsa mer om biologisk mångfald så kan ni läsa här, där ni också hittar en länk till en broschyr.

    Vad gäller stöd till skogen så kan ni läsa om det här. Nya pengar har tillförts till förlängningsåren av landsbygdsprogrammet, 2021-2022. Stödet kommer troligtvis att gå att söka någon gång under februari - mars. Det handläggs av Skogsstyrelsen, så ta gärna kontakt med dem för att veta om ni kan söka.
    Lena Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.