Till senaste kommentaren

Bedövning av grisar på stora slakterier

Såg en kort frekvens från Malou efter tio igår och blev helt bestört över att höra och se hur grisen plågas innan den dör på slakteriet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Offentligt sägs det att grisarna bedövas innan dom dör och så kommer det fram att så är inte fallet eftersom Malou intervjuar en veterinär som jobbat på ett slakteri.
Alvarligt hur kan detta gå till!?
Jag vill kunna fortsätta äta svenskt kött utan att känna att veta hur dåligt grisar blir behandlande.
Vad gör ni för att förändra detta?.
Annika Lennerås Karlsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Annika!

  I Sverige bedövas alltid alla djur vid slakt för att minimera lidandet. För gris används koldioxid som bedövningsmetod på de flesta slakterier. Alla bedövningsmetoder har för och nackdelar men används de metoder som vi har reglerat så är det förenligt med djurskyddslagslagen.

  Även om koldioxid har nackdelar så har den även flera fördelar. Nackdelarna är att djuren under bedövningen - innan de blir medvetslösa – upplever ett obehag under ungefär en minut. Fördelarna är framförallt att metoden är effektiv och pålitlig. Den gör djuren medvetslösa, och den gör det möjligt att djuren kan hanteras och hållas i grupp vilket är mindre stressande. Djuren behöver inte heller fixeras vilket många andra metoder kräver.

  Det finns idag inga metoder som inte har några nackdelar, vi hoppas dock att man via forskning ska får fram metoder med färre nackdelar och mindre obehag. Det finns idag forskning som pågår inom detta område och vi hoppas att vi kommer hitta en annan bedövningsmetod för grisar.

  Svaret kommer från djurvälfärdsenheten.
  Anna Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.