Till senaste kommentaren

Stöd för barn och ungdomsverksamhet på landsbygden

Hej! 2 mil utanför Malmö ligger byn Klågerup. I vår by ekar utbudet av sysselsättnings forum för våra barn, ungdomar och föräldrar. Det finns en fotbolls och brottarförening. En liten matbutik och en pizzeria. För 6 månader sedan startades en ungdomsverksamhet upp i fotbollsföreningens klubbhus. Där får våra barn i årskurs 5-6 komma en fredag per månad och bara ”hänga”. Det går att spela brädspel, pingis, dart med mera. Detta drivs ideellt av 3 föräldrar som alla jobbar heltid. Mötesplatsen har blivit en succé! 
Nu kommer min fråga: Finns det bidrag att söka för att kunna utöka den här typen av verksamhet? Att kunna rikta sig till fler ungdomar både under helger och vardags eftermiddagar, erbjuda föräldralediga en mötesplats under ett par vardags förmiddagar, och ett café för våra pensionärer en vardags fm i veckan?
Frida Schultz Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Frida!

    Vad härligt det låter med mötesplatsen och kul att det blivit en sådan succé 😀

    När det gäller stöd och vad som skulle kunna vara aktuellt, får jag be att du kontaktar länsstyrelsen, Skåne i ert fall. Det är de som handlägger de olika stöden och kan kolla hur det ser ut för er och era möjligheter till att söka.

    Lycka till i fortsättningen!
    Anna Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.