Till senaste kommentaren

Vem är juridisk ägare till en hund?

Jag har en hund som är registrerad hos er på mig är jag då juridiskt ägare till hunden?
Martina Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Martina!

  Hundregistret är inte att betrakta som ett juridiskt ägarregister. Kvitto eller köpebevis för en hund väger tyngre som ägarbevis vid en eventuell tvist om hund.
  Frida Kundtjänst
 • Hej
  Har liknande problematik. Har inge kvitto eller liknande på köp, då vi skulle ta hand om hunden och kom sedan överens muntligt att hunden skulle stanna hos oss. (finns flera vittnen på detta). Hunden har bott hos oss i snart 3 år och nu vill personen ha tillbaka hunden. Personen är bokförd i Sverige, men bor ej här längre, hunden är importerad, och hen har aldrig registrerat hunden hos er eller annan myndighet. Vem har rätt till hunden?
  Tack 😊
  Kristina
 • Hej Kristina!

  Vem som är ägare till en hund är inte Jordbruksverkets sak att bedöma. Vid en tvist så avgörs ägarskapet i tingsrätt. Kontakta ett juridiskt ombud om du behöver hjälp i frågan.
  Frida Kundtjänst
 • Hej jag har en rätt akut fråga här jag sålde min hund till en vän och när jag sålde hunden så hade vi ett muntligt avtal mellan han och mig och jag hade ett krav också annars sålde jag inte hunden till han och det muntliga avtalet o kravet va att han inte skulle sälja hunden vidare utan att hos han skulle det vara hundens sista hem eftersom den här hunden har blivit flyttad ett par gånger redan inte utav mig personligen utan sedan långt till baka. Skit samma men varje fall efter ett par dagar bryter han detta avtal och jag blir skogs tokig riktigt arg på han då ger han bort hunden till hans så kallade tjej som o gratis dessutom. Hon bor i Göteborg och han i Skåne. Vad är det som gäller då här? Vad gör man när någon så här bryter ett avtal? Jag har ett vittne som också hörde detta muntliga avtalet och kravet jag har/hade på hunden? Och sen drar hon iväg me hunden i två veckor till Göteborg och nu när hon kommer och hälsar på denna vännen som jag från början sålde min hund till då e detta va ja två veckor sedan jag såg min hund när jag får syn på hunden nu i förr igår då e detta de första jag ser att hunden e sjuk den måste till en veterinär för något e fel på hunden den har avmagrat sååå Mycke detta är en liten te copp ciuhuha och vägde när jag hade han 1,8kg nu när jag såg han o bar upp hunden så ja vad kan han väga 1kg knappt de kändes de som detta är under all jävla kritik jag sa till hans tjej som nu mera äger hunden att han måste till en veterinär direkt det både känns och syns i hans ögonen så nere och så ledsen han är . Nu i efter hand får jag även reda på att han inte ätit på två dagar när han landa i Göteborg hos den här kvinnan. Jag vill bara ta hunden nu direkt ifrån henne o ta han till en veterinär hon vägrar att gå till veterinären me han fast jag känner hunden Alldra bäst då jag haft han i två år o lite till snälla hjälp mig vad ska jag göra ? Hon har dessutom skrivit över hunden på sig själv betyder de då också att hon äger hunden? Jag vill ta till baka han men de får jag inte för han o henne snälla hjälp mej!!!!
  Sofia
 • Sen finns de inga papper på att hunden tillhör han och hon ens jag har bilder på hunden sedan dag ett när jag köpte hunden när han va 4 år . Vid köpet av hunden då fick jag reg nummer osv på hunden men sen brann mitt hem ner och alla dessa papper på hunden brann också upp så hur kan jag bevisa att hunden tillhör mig och ska till baka till mig? Har bilder sedan dag ett på hunden när vi köpte han. Jag har panik vad ska jag göra ?
  Sofia
 • Hej Sofia!

  Det här är tyvärr inget vi kan hjälpa dig med. Du får ta kontakt med ett juridiskt ombud.

  Har personen skrivit över hunden på sig, här i vårt hundregister, så betyder det inte att denna person juridiskt äger hunden. Du skriver att du haft ett reg nummer på hunden. Vi har inga registreringsnummer på Jordbruksverket. Kolla om hunden finns registrerad hos SKK, kanske de kan hjälpa dig.

  Sara Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.