Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

VLCD

Hej
Ska börja med rivstart med VLCD och undrade om jag kunde dricka te och Cola zero? Vänligen Emma
Emma Söderstöm Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Emma,

  Det går bra att att dricka kaffe, te och lightläsk under VLCD-perioden, var bara noga med att inte tillsätta något som innehåller energi (t ex mjölk eller socker). Och glöm inte vattnet, som vi rekommenderar som måltidsdryck i första hand. :-) 

  Lycka till med din rivstart!
  Vänliga hälsningar
  Anna H Programansvarig
 • Även jag rivstartar och har en fundering kring frukt eller egenpressad fruktjuice? Får man dricka/äta detta under VLCD-perioden
  Nene
 • Hej Nene,

  Vi rekommenderar starkt att inte äta eller dricka något som innehåller en betydande mängd energi under denna period för bästa möjliga resultat. Frukt och fruktjuice kan tyckas oskyldigt i sammanhanget, men bidrar med också energi, även om det är från en god källa till näring.

  Önskar dig varmt lycka till med din kick-start!
  Anna H Programansvarig
 • Hej! Jag undrar om man förstör viktminskningen Vlcd perioden om man tex tar ett par råa champinjoner under dagen?
  Birgitta Johansson
 • Hej Birgitta,

  Råa champinjoner har ett så lågt energiinnehåll att några stycken inte kommer att påverka din viktminskning under VLCD-perioden. Anledningen till att vi rekommenderar att man endast håller sig till produkterna under perioden med måltidsersättningar handlar framför allt om att bryta beteendemönster som tidigare lett till oönskad vikt, vilka skulle kunna hållas igång med kalorifattiga substitut. Handlar det om bara några stycken för smakens skull är det dock ingen fara på taket.

  Värt att nämna i sammanhanget är däremot att just råa champinjoner endast bör ätas i liten mängd då dessa har ett högt innehåll av fenylhydraziner, vilka faktiskt kan vara cancerframkallande. Detta är något som få känner till så därför passar jag på att nämna det då ämnet kommer på tal. Rekommenderad maxmängd är därför satt till ett par hekto per månad. Läs gärna mer om detta på Livsmedelsverkets hemsida.

  Vänliga hälsningar
  Anna H Programansvarig
 • Hej!
  Jag har också rivstartat med VCLD och jag undrar om det är ok att ha lite mjölk i kaffet? Använt mig av ca en matsked lättmjölk (0,5%) 2-3 ggr om dagen.
  Ok att fortsätta eller sluta med det? I övrigt bara kört med måltidsersättning och vatten.
  Elizabeth
 • Hej Elizabeth,

  Så länge det endast handlar om denna mängd går det bra och kommer inte att påverka resultatet i nämnvärd utsträckning. Viktigt bara att i övrigt fortsätta som du gör, dvs att hålla dig till måltidsersättningarna och vatten, för bästa möjliga resultat. :-)

  Anna H Programansvarig
 • Hej!
  Jag är sugen att köra en rivstart för att bli av med graviditetskilon, hur fungerar det med vlcd och amning? Spelar det någon roll om man hel eller del ammar?
  Anna
 • Hej Anna,

  Vi avråder våra medlemmar från en Rivstart om de helammar då detta kan påverka amningen i sig genom en stressreaktion i kroppen. Från och med när barnet äter mer än hälften av sina måltider i form av vanlig kan vi rekommendera Rivstart igen.

  Vänliga hälsningar
  Anna H Programansvarig
 • Behöver jag tänka på något speciellt när jag kombinerar träning och LCD?
  Jennifer
 • Hej Jennifer,

  Vid en omställning till en LCD-kost kan det ta några dagar innan kroppen har anpassat sig till det nya energiintaget och därför kan det vara bra att ta det lite lugnt med träningen de allra första dagarna. Lägg därefter träningen på en nivå som känns bra för dig. Det allra viktigaste under perioden på LCD är att komma igång med träningsrutinerna och att få in mer rörelse i vardagen. Hur mycket man orkar är sedan individuellt och viktigt är att du hittar en nivå på träningen som känns bra för dig där du också hinner återhämta dig mellan passen.

  Lycka till med träningen!
  Anna H Programansvarig
 • Hej,
  Jag undrar om man kan äts kalorisnåla grönsaker under VLCD perioden? Typ morot, broccoli, gurka ?
  Med vänlig hälsning, Diana
  Diana
 • Hej Diana,

  Våra VLCD-produkter är kompletta kostersättningar, vilket innebär att de är framtagna för att ersätta all mat under en kort period. Vi rekommenderar att man endast äter produkterna för bästa resultat.

  Bästa hälsningar
  Anna H Programansvarig

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.