Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vad krävs för att jobba på Itrim?

Hej,

Jag är kund hos er idag och har blivit mycket inspirerad och motiverad till en nystart i livet. Efter att ha gjort denna resa vill jag nu hjälpa andra. Jag funderar på att utbilda mig till livsstilscoach/hälsocoach med kompetens inom både träning- och kostrådgivning. Det roligaste vore att arbeta med båda delarna.

Jag skulle jättegärna vilja jobba på ett Itrimcenter och undrar därför vad ni efterfrågar för att jag i framtiden skulle kunna arbeta hos er som hälsocoach och PT. (Jag har idag ingen utbildning inom kost/träning utöver min egen erfarenhet och det jag lärt mig via Itrim.) Kan man gå några enstaka kurser eller måste det vara en heltidsutbildning? Vad rekommenderar ni?

Tacksam för svar.

Med vänlig hälsning Jenny

Kommentarer

 • Hej Jenny,

  Vad kul att du är nyfiken på att utbilda dig och att du vill jobba inom Itrim. Bra val! 😉

  På våra center kan man jobba som hälsocoach, träningsinstruktör/reception, personlig tränare, säljare eller centerchef. Rollen som hälsocoach funkar utmärkt med en bred bakgrund då vi jobbar med livsstilsförändring inom träning, kost och beteende. Har du även en PT-licens eller motsvarande är du extra attraktiv på CV:t.

  Våra hälsocoacher kommer från många olika håll och varierande bakgrunder. Många är hälsopedagoger från exempelvis Gävle Högskola eller Idrottshögskolan/GIH. Vi har också flera inom kedjan som läst Idrottsvetenskap på Umeå Universitet. Dietister, nutritionister och sjukgymnaster som jobbar som hälsocoacher finns också inom kedjan. Andra har gått kortare utbildningar på folkhögskola eller KY-utbildningar. Det finns även en del privata utbildningar, bland annat Sverigehälsan, Paúluns Näringscenter, Academys grundutbildning inom hälsa/träning m fl.

  En del riktigt bra hälsocoacher har inte alltid den mest gedigna utbildningen, utan en vinnande personlighet. Det är inte raketforskning vi håller på med, utan vi försöker jobba enkelt med mat, träning, motivation och sunt förnuft. En enkel utbildning och stor allmänbildning kan också räcka.

  Som hälsocoach på Itrim går du minst tre veckors utbildning till Itrim-coach på Itrim Academy, samt vidareutbildar dig kontinuerligt under din anställning.

  För att jobba inom Itrim är det viktigt att du är mycket intresserad av, och grym på, försäljning och service, eftersom vi dagligen jobbar med att attrahera fler kunder, få befintliga medlemmar att stanna, samt att sälja in både våra tjänster och våra produkter på ett bra sätt. Som du förstår är även personligheten en framgångsfaktor i detta yrke. Engagemang är ett av våra ledord och våra medarbetare får extremt höga betyg av våra kunder.

  Man kan också ha bra utbildning/erfarenheter från exempelvis beteendevetenskap och bygga på med kortare utbildningar inom kost och träning. Det kan även vara aktuellt att titta på utbildningar som ligger mer inom KBT-området, coachning och motiverande samtal beroende på vilken inriktning du vill ha. Alla som jobbar inom Itrim går våra egna utbildningar inom Itrim Academy för att kunna lära ut just Itrims framgångsrika viktminskningskoncept.

  Som du förstår kan det å ena sidan vara en fördel att vara generalist inom kost, träning och motivation/pedagogik. Å andras sidan behöver vi i våra team även specialistkompetenser inom olika områden.

  Som sagt, vi stirrar oss inte blinda på utbildningsbakgrund. Personligen tycker jag just att hälsopedagogutbildningen (3-årig högskola, exempelvis GIH) är en mycket bra grund att stå på för att jobba inom Itrim, men även "moderna" och träningsintresserade/-utbildade dietister.

  En personlig tränare på Itrim behöver har gått en PT-utbildning.

  Du kanske kan du få prata några minuter med medarbetarna på ditt Itrim-center höra deras syn på utbildning?

  För att arbeta som träningsinstruktör på ett Itrim-center räcker det ofta med att ha ett genuint intresse för försäljning, service och träning/hälsa och sedan komplettera med Itrims grundutbildning. Det kanske kan vara en början att jobba extra under studierna och ”känna på” om det är rätt för dig? På www.itrim.se/lediga-jobb-pa-itrim annonserar våra center när de söker personal.

  Du kan lämna in din "intresseanmälan" för olika tjänster via ovan länk, samt även prenumerera på alla kommande lediga tjänster. Sök gärna upp gruppen ”Jobb inom träning och hälsa” på Facebook där vi tillsammans med andra inom branschen hjälps åt att sprida lediga jobb.

  Kolla gärna på filmen med Jenny Karlsson
  , som är dietist, och jobbar på Itrim Uppsala. Hon är även gruppträningsinstruktör vid sidan om Itrim.
  Finns även fler filmer med medarbetare på Youtube, Facebook och Instagram. Sök gärna på taggarna #bästajobbet och #viäritrim.

  Långt svar, men förhoppningsvis vet du nu lite mer 😀
  Tack för ditt intresse och stort lycka till, så kanske vi ses i framtiden på #bästajobbet!

  Itrim Kundservice
 • Hur och var ? Vilken kontaktuppgift , anmäler man sig till Itrims grundutbildning ?
  Jag är intresserad av att arbeta som träningsinstruktör receptionist och eller hälsocoach.
  Vänliga hälsningar ☺

 • Hej Camilla,

  Vad kul att du är intresserad av att jobba på Itrim. Håll utkik på http://www.itrim.se/lediga-jobb-pa-itrim för att hitta ett jobb som passar just dig, eller ta direkt kontakt med våra center för att höra om de behöver personal 😀

  Itrims grundutbildning är en intern utbildning som du går när du börjat hos oss.

  Lycka till!

  Itrim Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.