Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vad är skillnaden mellan Handfast och Handfast-minus?

Hej!

Jag har en kompis som går på Itrim och hon berättade om Handfast och Handfast minus, men jag fattade inte riktigt skillnaden på dem? Blev lite intresserad 😀
Kan man äta enligt Handfast fastän man inte går på Itrim?

Kommentarer

 • Hej Jonna!

  Skillnaden mellan Handfast och Handfast-minus är att de innehåller olika mycket energi. Handfast är vår kostplan för viktstabilitet medan Handfast-minus är tänkt att användas för viktminskning. I praktiken innebär det i stora drag att du på Handfast-minus minskar ditt intag av framför allt energirika kolhydratkällor som t ex pasta, ris, potatis och bröd under perioden när du går ner i vikt. När du nått din målvikt rekommenderar vi att du istället följer kostplanen Handfast, där du åter kan äta lite mer av dessa för att få i dig mer energi.

  Handfast är en enkel metod som du absolut kan följa även om du inte går på Itrim. Information om denna hittar du bland annat på itrim.se samt i våra kokböcker som kan köpas både på vår hemsida och våra center.

  Anna H Programansvarig
 • Tack för snabbt svar!

 • Jag har gått över från kickstart till varierat och ska byta ut två måltider/dag. Min fråga är då: kan jag ändå äta LCD pasta, couscous osv. även fast jag inte ska äta stärkelserika kolhydrater?
 • Hej M,

  Det går bra att äta våra LCD-produkter under denna kostplan, trots att dessa innehåller mer energirika kolhydratkällor som pasta och couscous, vilka vi normalt rekommenderar att man drar ner på under viktminskningen. Anledningen till att det går bra att äta dessa produkter är att energiinnehållet i dessa portioner är väl kontrollerat. Så länge man håller sig till en portion är det alltså ingen risk att man får i sig för mycket energi trots de energitäta kolhydratkällorna, vilket kan vara svårare att hålla koll på om man äter "vanlig mat".

  Vänliga hälsningar
  Anna H Programansvarig

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.