Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Får man gå Itrim-program och äta måltidsersättningar igen efter uppehåll?

Hej! Jag har tidigare varit medlem hos er och gick då ner all vikt med hjälp av måltidsersättning. Pga graviditet fick jag avbryta mitt medlemsskap under balansåret. Efter graviditet och amning har jag gått upp en del i vikt vilket jag nu är motiverad att ta tag i. Får jag gå Itrims viktminskningsprogram och äta måltidsersättningarna igen?

Kommentarer

 • Hej Hanna,

  Vad roligt att läsa att du är motiverad - du är naturligtvis varmt välkommen tillbaka till oss! Vad gäller måltidsersättningar brukar vi endast tillåta en omgång av kostplanen Snabbt (där man under en längre period endast äter måltidsersättningar). Det som däremot skulle kunna vara aktuellt för dig är att byta ut din vanliga kost mot måltidsersättningar under de första tre veckorna (en så kallad "Kick-start"), för att därefter gå över till en kombination av måltidsersättningar och vanlig mat. Jag rekommenderar dig att boka ett rådgivningsmöte på det center där du skulle vilja teckna medlemskap för personlig vägledning kring detta.

  Lycka till med din fortsatta resa!
  Anna H Programansvarig
 • Hej,
  Varför tillåter ni bara en omgång av kpstplanen snabbt? Vad skulle hända om man kör igång med en omgång till om det gått 3 år sen man gjorde det hela?
  Nata
 • Hej Nata,

  Anledningarna till att vi endast rekommenderar en period av kostplanen Snabbt är flera. Till att börja med handlar det om att det är påfrestande för kroppen att gå på ett så lågt energiintag under en längre period, vilket är huvudorsaken till att vi vill begränsa detta till endast en gång. En annan anledning är att vi vill hjälpa våra medlemmar till hållbara resultat och vi är därför strikta med användandet av måltidsersättningar för att inte uppmuntra till så kallad "jojo-bantning".

  Om man redan har provat en period med Snabbt, men inte har fått det att fungera långsiktigt med den nya livsstilen, är det viktigt att ställa sig frågan vad som kommer att bli annorlunda denna gång för att inte riskera att halka tillbaka i gamla beteendemönster på nytt. Här rekommenderar vi därför att prova ett annat sätt istället för det som inte fungerade senast.

  Vänliga hälsningar
  Anna H Programansvarig

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.