Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Problem med getingar

Hej!
Jag har problem med att getingar flyger in i min lägenhet via vädringsfönstret i köket, detta har pågått i x antal månader och jag har personligen kollat till om det finns nå getingbon i lägenheten eller på balkongen.
Jag hittade ett gammalt å trasigt getingbo ute på balkongen i trätaket som förmodligen byggdes i början av våren då jag inte har sett nå getingbo där ute förut under mina snart 4 år som hyresgäst. Som tur så är det trasigt å vad jag kan se så bor det inga getingar där nu, det var inget stort bo utan det var jäms med en pingis/liten golfboll.
I början av sommaren så upptäckte jag å boendestöd att jag hade ett likadant getingbo i köket, bredvid mitt köksfönster, googlade då upp om hur jag kunde förebygga att getingar inte skulle få för sig å bygga fler bon å följde råden som står på Anticimex. Senare samma kväll gjorde jag sönder boet å kastade i en soppåse. Efter detta har jag inte sett nå fler bon i lägenheten men jag hade samma problem i fjol. Då var det 3 olika getingar som försökte bygga bo på min rullgardin inne i vardagsrummet men varje kväll så tog jag bort det påbyggda boet.
Senare idag så tänkte jag montera upp ett myggnät för hela köksfönstret (fast på utsidan) för å försöka få någon husfrid från dessa sattyg.
Bör jag kontakta någon av er på Hudiksvalls bostäder för å reda ut om ni kan utreda om det finns något getingbo här i närheten av där jag bor?
Jag börjar bli riktigt less på att getingarna inte kan låta bli att flyga in i lägenheten min, det rör sig om 1-5 gånger per dag å jag börjar känna ett riktigt obehag kring dessa insekter..
Cecilia, Cicci

Kommentarer

  • Hej Cecilia,
    Vad tråkigt att du inte blir av med getingarna. Om du har fortsatt problem ring gärna din husvärd för att se om det finns någonting som vi kan göra eller om anticimex behöver kopplas in. I så fall kommer vi att göra ett ärende till dom.

    Telefonnummer till din husvärd hittar du i din trappuppgång, alternativt ringer du till oss på kontoret så kopplar vi dig till rätt person. 

    Vänligen/
    Josefin Bäck

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.