Hyra lägenhet

Hej!
Jag tänkte flytta hem till Hudiksvall efter 12 år i andra städer. Jag förstår att jag måste registrera mig på eran hemsida och samla poäng, men om jag förstår rätt kan det ta väldigt lång tid att samla i hop poäng. Jag jobbar som sjuksköterska och har fast jobb sedan flera år på annan ort, min fråga är varför ska jag skriva ett telefonnummer till min arbetsgivare? När jag flyttar kommer jag få nytt jobb och då i Hudiksvall.
Ni kollar väl en kredit upplysning oavsett?

Mvh Linnéa
Linnéa Dhokia

Kommentarer

  • Hej Linnéa, Va kul att du vill flytta hem till Hudiksvall igen! Det stämmer bra att du måste börja med att registrera dig för att samla köpoäng. När du sedan finns i vår kö går det bra att börja söka lägenheter. Hur lång tid det kan ta är svårt att svara på. Det beror på hur många som söker och hur många poäng de har. Men sök de lägenheter du är intresserad av.

    När man flyttar till Hudiksvall och har fått en ny anställning är man vara berättigad 500 extra köpoäng, som en liten hjälp på vägen. De extrapoängen är giltiga i 6 månader från anställningens början.
    En kreditupplysning görs alltid när vi påbörjar handläggningen av lägenheten, men man måste också kunna uppvisa en inkomst minst 6 månader framåt i tiden. Anledningen till att vi vill ha telefonnummer till arbetsgivare är för att i vissa fall kunna prata med dem för att styrka en anställning. Men lättast är det att ladda upp anställningsavtal på mina sidor.    Johanna Falk Uthyrare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.