Grovsopor vid sophusen

Hej. Jag bor på Stormyravägen i Hudiksvall sen 1,5 år tillbaka. Under denna tid så har folk ställt ut sina grovsopor som möbler, elektriska prylar osv utanför sophusen och verkar tro att det är sopgubbarnas ansvar att ta hand om det. Det finns ju en "soptipp" av en anledning. Vem kontaktar man för att få stopp på detta? Eller kan man själv gör något för att minska detta? Jag anser att detta är ett problem och detta gör det till en otrevnad att bo här.
Vanessa Kangas Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Vanessa
  Dumpning av grovsopor på våra områden är ett stort problem som kostar såväl tid och pengar som resurser. I de fall vi kan härleda soporna till en person tar vi ut en kostnad för bortforsling samt att hyresgästen får ett varningsbrev (störning). Upprepade störningar kan leda till uppsägning.

  Vi har i omgångar gått ut med information både brevledes, genom områdesinformation och i vår kundtidning Dörrposten. Som du säkert vet ställer vi även ut containers en till två gånger per år för insamling av grovsopor. Men att komma till rätta med problemet har visat sig vara väldigt svårt.

  Har du egna förslag och idéer om hur vi tillsammans kan få slut på sopdumpningen är du mer än välkommen att höra av dig till oss.

  Vänligen
  Linus Marknadschef

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.