Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Förslag och efterfrågan

Hej!

Toppen att ni bygger mycket nya lägenheter, men tråkigt att ni inte väljer att satsa på större familjer. Vi är i desperat behov av en fyra men en fyra på Söder är omöjligt och när det väl är en ledig ligger den på 3e våningen vilket är orimligt med två små barn och barnvagn. Vi hoppades att ni skulle byggt fyror av lokalerna på vallvägen men istället bygger ni mindre lägenheter. Ofta är det så att barnfamiljer bor i 2or och 3or (ibland även 1or ) och letar större men det är svårt att hitta.  Skulle ni bygga 4or och 5or på markplan så skulle det bli fler mindre lägenheter lediga då vi barnfamiljer flyttar från dom till större.

Sen skulle det vara bra om ni kunde fixa en liten lekpark med en rutschkana, gungor även för småbarn och någon gungbräda så vi föräldrar kan leka ute med våra barn på vallvägen!

Tack!
Mvh Emilia Larsson
Emilia Larsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Emilia
  Tack för dina synpunkter och förslag. Precis som du skriver har vi byggt en hel del under senaste året med fokus på mindre lägenheter upp till trerummare. Antalet stora lägenheter är förhållandevis få och begränsar man sig till ett visst område och våningsplan kan det vara väldigt svårt att hitta ett ledigt objekt. Nästa år kommer vi inte bygga men arbetar vidare med planerade projekt för 2019 och framåt. Huruvida det blir stora lägenheter i markplan vågar jag inte svara på, men vi tar självklart till oss av era önskemål.

  Frågan om lekplats på Vallvägen skickar jag vidare till vår förvaltningsavdelning.

  Vänligen

  Linus Marknadschef
 • Hej.
  Bor på Gråstensgatan i Iggesund sen 22 år tillbaka och börjar bli väldigt trött på "sopberg" av möbler och annat varje vecka /helg utanför vårt sophus. Sen ni byggde om sophuset till självsortering men luckor i väggen har det blivit vidrigt här. Sopor i säckar och möbler /diverse saker ligger utanför,fåglar, barn /vissa vuxna är där och river och kastar runt allt. Förra sommaren låg det sopor/möbler och papper runt hela området och parkeringen, inte så trevligt för oss som bor här eller besökare. Varför inte låta folk som inte kan/förstår ställa in grovsopor i miljöhuset ,som det var förr då var det aldrig några problem med avfall utanför.Det är så här varje vecka ibland flera gånger i veckan.Vaktmästaren måste åka hit varje gång med traktor och hämta allt som ligger då kan det väl gå lika bra att hämta inne i soprum. Om inte annat så blir det trevligare för oss som vill ha det rent och snyggt.Folk har börjat kalla detta område för Lilla Rinkeby, håller stämpeln på ett dåligt område på att komma tillbaka, Gråsten hade ett väldigt dåligt rykte för ca 20 år sedan skulle var hemskt om det blir så igen. Utanför vissa portar och under balkonger ligger cigarettfimpar i stora högar, cyklar/leksaker ligger kastat på vägarna och i rabatter ingen tar reda på saker. Bilar som står parkerad hela dygn inne på området.Man blir ledsen och besviken för jag trivs annars jätte bra här,och det är inte bara jag som tycker det börjar bli för mycket nu. Ni kanske sak skicka ut en enkät om vad folk tycker om området och ni kan ju höra med vaktmästarna hur det är. Något måste göras innan det blir värre.
  Mvh Mona
  Mona Eriksson
 • Hej Mona
  Grovsopor som dumpas lite varstans ofta vid våra miljöhus är ett stort problem på ett flertal områden. Sedan en tid tillbaka bötfäller vi hyresgäster som missköt sin sophantering och kan identifieras, men det är inte tillräckligt för att lösa problemet. Ditt förslag skulle sannolikt göra grovsoporna mindre synliga. Samtidigt som tidigare lösning med öppna sophus ställde till andra problem. Såväl hygieniska som stora mängder felsorterade sopor som i sin tur resulterar i kraftigt höjd sophanteringsavgift. Vilket i förlängning också skulle påverka hyressättningen.

  Vi har tyvärr ingen snabblösning på frågan. Det jag däremot kan lova är att vi i dialog med miljöförvaltning och andra bostadsbolag för en aktiv diskussion för att hitta nya innovativa idéer för att förbättra sophantering och service på våra bostadsområden.

  Vänligen
  Linus Marknadschef
 • Kan ni inte bygga öppna sophus så de kan ställa in sina möbler som går under tak i stället än att de slänger runt dem runt sophuset vore de inte nått att tänka på för det händer så här på håsta skogen med, det slänger både sängar, soffor. bord och massa annat har hänt att jag har sett säckvis med kläder som de slänger.
  Men fundera på de där med öppna sophus så slipper de bli så stökigt och rörigt.
  Elisabet
 • Hej Elisabet!
  Vi försöker tillse att det ska vara så enkelt som möjligt för våra hyresgäster att sortera och slänga sina hushållssopor och förpackningar. Vad gäller grovsopor så är det varje hyresgästs ansvar att se till så de kommer till kommunens avfallsanläggning.
  Jon Förvaltningschef

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.