Hemma bra men ute bäst?

Härnösands kommun lanserar nu initiativet ”Hemma bra, ute bäst”. Syftet är att stötta små företagare i café- och restaurangbranschen samtidigt som vi hittar nya sätt komma ut och röra oss i friska luften. På kommunens hemsida finns länkar till företagen och tips på bland annat vandringsleder.

− Våra företag är livsviktiga för Härnösand. Att det finns företag som lever och utvecklas är grunden för vår välfärd, säger Andreas Sjölander, kommunstyrelsens ordförande, som sedan ett par veckor tillbaka kör en personlig kampanj, #fikaförvälfärden

− Jag hoppas att så många som möjligt passar på att köpa med sig en utefikapåse och ger sig ut i vår vackra natur. Våra caféer och restauranger är en viktig del av vår stad. De skapar trivsel och är viktiga mötesplatser för oss som bor i kommunen och för våra besökare, säger Ingemar Wiklander, majoritetsföreträdare, Härnösands kommun.

Tre olika kartor med lättillgängliga leder.
På hemsidan går det att ladda ner tre olika kartor, med lättillgängliga leder runt om i kommunen. Vandringslederna är allt från 500 meter till fem kilometer långa. Kartorna är utformade så att du kan välja att gå hela eller delar av de utpekade sträckorna.

− Vi har många fina leder i vår kommun att upptäcka, både för den vane och för den ovane vandraren. Jag har valt ut några lättillgängliga leder med bänkar, vindskydd och utkiksplatser. En av lederna, från Sälsten till Lövhällan, går lätt att gå med både barnvagn och rullstol, säger Eva-Lotta Öberg, projektledare på näringslivsenheten och ansvarig för utveckling av kommunens leder.

Läs mer om ”Hemma bra, ute bäst” här: Ute är bäst

Ann-Christin Munther (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.