Vem ska plocka skräp?

Hej, jag är ute och går mycket och slås av hur mycket skräp det ligger överallt. Vid lite större vägar är det drivor av skräp vid vägkanten. Hur kommer det sig att det inte är någons ansvar att ta bort skräpet? Tydligen inte kommunen, markägaren, fastighetsägaren eller vägverket. Varför kan inte folk som har svårt att få jobb arbeta som skräpplockare? Jag vet att det var så i Akalla i Stockholm för kanske 10 år sedan och det var jättefint där. I Akalla by kunde jag inte se ett skräp men jag såg de som gick och plockade.
Sandra Dahlborn Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Sandra,

    Tack för ditt inlägg! Ja, ibland kan det verka som att det inte är någons ansvar att ta hand om skräpet, men det är det förstås. Längs allmänna vägar är det Trafikverket som ansvarar för renhållning.

    Låter som ett lyckat projekt i Akalla! Vi på Håll Sverige Rent jobbar i första hand förebyggande mot nedskräpning, vi ordnar skräpplockning för att det är ett bra sätt att få upp ögonen för hur skräpigt det är. När det handlar om att plocka skräp för att hålla rent kontinuerligt är det mer en fråga för kommunen.Tipsa gärna dem också.
    Hanna Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.