Var slänger jag skräpet jag plockat?

Hej!

Vad gör jag av skräpet som jag plockar? Kan jag få hjälp att bli av med det?

Kommentarer

 • Hej Johan!

  Skräpet du plockar får du gärna sortera på en återvinningsstation om du har möjlighet. Om det inte finns möjlighet att sortera får man göra sig av med skräpet på annat lämpligt sätt, t ex ta hem och slänga det. Tänk på att inte fylla upp papperskorgar på torg och i parker, eftersom översvämmande papperskorgar skräpar ner.
  Hanna Kommunikatör
 • då kan jag inte göra så, jag måste kasta i våran egen soptunnor, vi har 3 stycken. kan man få fler skräpplockarpaket gratis, då jag ska städa ur en hel stad själv? det bor ca 1000 personer där!

  mikael manner
 • Hej Mikael,

  Tack för ditt engagemang.

  Det finns ingen generell lösning för hur man gör sig av med skräpet som passar för alla, man får hitta det sätt som passar utifrån förutsättningarna där man bor.

  När du anmäler dig till Håll Sverige Rent dagen får du en kod (inom 24 timmar) för att beställa gratis material. Paketen innehåller max 20 st påsar.

  Om du vill att fler ska plocka med dig kan du skapa event och bjuda in folk till det, så kanske du får hjälp att städa i din stad.
  Josefin Projektassistent
 • Kan man få plockarpaket med engångshandske i? Det skulle vara bra för jag tänker satsa stort mot alla slängda cigg-fimpar. Men nu hör jag att plockarpaketen är redan slut.
  Och det vore bra med en axelbanderoll eller en stor skylt med logo på, att fästa på ryggen när jag går och böjer och böjer och böjer och böjer......Cigg-fimparna är livsfarliga för växtlighet, grundvattnet, barn, fåglar, valpar m.fl.
  Se genast till att alla slags fimpar omfattas av nedskräpningslagens förbud!
  Eva
 • Hej Eva!

  Tack för ditt engagemang.

  När man anmälde sig till Håll Sverige Rent-dagen kunde man beställa ett skräpplockarpaket med handske och påsar. Dessa paket är slut eftersom det har varit ett stort engagemang och många anmälda skräpplockare.

  Jag bifogar direktlänk till affischer som man kan skriva ut, om det är något du skulle vilja använda dig av för att sprida budskapet. Fimpen är absolut en riktig bov.

  affisch med foto på två glada skräpplockare: https://hsr.se/sites/default/files/2020-09/sverige-foto.pdf

  affisch med endast text: https://hsr.se/sites/default/files/2020-09/sverige-vit.pdf
  Josefin Projektassistent
 • När man flockar skräp blir det flaskor, plaskpåsar, trasiga elgrejor och cigaretter. Det är inte lätt att sortera och plats till var man ska lägga skräpet borde finnas och ordnas av respektive kommun. Att lägga bland återvinningen gör att man kanske förstör det som kan återvinnas. Det blir ganska mycket så det borde vara engagemang från varje kommun för att få det effektivt
  Bengt
 • Hej Bengt!

  Jag förstår att det kan bli en hel del att plocka med sig.
  Tack för din synpunkt, vi tar med den i utvärderingen av kampanjen.
  Josefin Projektassistent

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.