Vanliga frågor och svar Kusträddarna

Hur anmäler jag mig till Kusträddarna?
Du anmäler dig, ditt team, klubb eller förening på Kusträddarnas hemsida här: hsr.se/kusträddarna.

Vad gör en Kusträddare?
Alla som går med i Kusträddarna plockar skräp i närheten av vatten (hav, sjö eller annat vattendrag) och gör på så sätt en viktig insats i att hindra skräp från att hamna i havet. Gärna i närheten av 7 maj.

Hur beställer jag hem Kusträddarpaket?
När du anmält dig på Kusträddarnas hemsida får du ett bekräftelsemejl med en länk till vår webbshop och en rabattkod som du använder för att beställa hem paketet gratis.

Förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar beställer hem gratis skräpplockarmaterial via Skräpplockardagarna. Ni får gärna anmäla er till Kusträddarna också!

Vad gör jag om jag saknar bekräftelsemejlet?
Titta i skräpposten om bekräftelsemejlet har hamnat där. Om du inte har fått något mejl från oss, skicka ett mejl till kustraddarna@hsr.se.

Paket för företag
Företag får gärna betala för sitt Kusträddarpaket. I vår webbshop finns olika företagspaket ni kan beställa utifrån hur många som ska plocka skräp. Det finns även gåvobevis där man kan donera en valfri summa för vårt fortsatta arbete för ett renare hav.

Måste jag plocka skräp den 7 maj?
Det går bra att plocka skräp när det passar dig! Den 7 maj går vi ut tillsammans och plockar på Nordiska Kusträddardagen.

Måste man bo vid en kust för att delta?
Du behöver inte plocka vid kusten utan du kan bli en Kusträddare så länge det är vid vatten, till exempel vid en sjö, en å eller annat vatten.

Var kan jag köpa en skräpplockare/gripklo?
Butiker som Biltema, Jula, Bauhaus, Clas Ohlson och likande kan ha skräpplockare eller gripklo att beställa hem.

Vad gör jag av skräpet?
BRA: Släng skräpet i närmsta papperskorg där det finns plats. Du gör en stor insats bara genom att ta upp skräpet från marken!

BÄTTRE: Ta med dig skräpet hem och lägg det i restavfall. Grymt bra jobbat!

BÄST: Sortera skräpet och lämna till återvinning. Återanvänd eller återvinn gärna påsen också. På så sätt minskar både klimatpåverkan och användningen av naturresurser! Heja!

Tips! Ta hjälp av kommunen om du plockar väldigt mycket skräp. Olika kommuner har olika sätt att hjälpa till så ring och fråga hur du ska göra om du inte får med dig skräpet.

Tänk på fåglarna!
Under kampanjen har fåglar sin häckningsperiod, så det är viktigt att visa hänsyn! Läs mer i vår tråd här: Häckningsperiod för fåglar

Hittar du inte svar på din fråga?
Hör gärna av dig till oss på kustraddarna@hsr.se.
Håll Sverige Rent Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.