Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vad menas med utvecklingsområde?

Hejsan Grön Flagg! 

Vår skola har precis gått med i ert program. Vi elever i Grön Flagg-rådet undrar vad som menas med ett utvecklingsområde?

Kommentarer

 • Hej Abel och välkommen till Grön Flagg!

  Med ett utvecklingsområde menas ett område för hållbar utveckling som ni vill utveckla eller förbättra på er skola. För att ta reda på vilka tre utvecklingsområden ni vill arbeta med under resan gör ni först en kartläggningen (steg 2). 

  Lycka till och hör gärna av er med fler frågor eller funderingar.
  Kristina Administratör Grön Flagg
 • Hej!
  Hittar inte vart jag startar en ny tråd med fråga i forumet?
  Så skriver in vår fråga här istället.
  Vår förskola är på gång och ska starta en ny resa nu. Vi undrar får man välja två olika underkategorier från samma Temaområde? T.ex. Rörelse och Vänskap. Med andra ord; får vi välja Livsstil och hälsa två gånger som utvecklingsområde under samma resa (fast med olika teman vi arbetar med på varje)? Så att vi t.ex väljer Livsstil och hälsa två gånger och t.ex. Djur och Natur på det tredje. Eller måste det vara tre olika teman på ett år.
  Undrar också om inte förskolegården längre finns med som man kan välja att arbeta med? Har för mig att kollegor arbetade med det för några år sedan. Nu hittar jag det inte,inom vilket tema finns det i så fall?
  Emelie
 • Hej Emelie och tack för din fråga.

  Vad roligt att ni är på gång med en ny hållbarhetsresa med Grön Flagg. Under en resa ska ni fokusera på tre utvecklingsområden. Med ett utvecklingsområde menas ett område för hållbar utveckling som ni vill utveckla eller förbättra på er förskola. Dessa kopplas till samma eller olika Grön Flagg-teman. Så ni har tänkt helt rätt med att ni kan välja Livsstil & Hälsa till två utvecklingsområden och Djur & Natur till ert tredje utvecklingsområde.

  Vi har inget eget tema som heter "Förskolegården" men det kan ingå i flera av Grön Flaggs teman. Ett förslag är att ni arbetar med förskolegården hela resan men har olika fokus. Ett utvecklingsområde skulle kunna kopplas till Livsstil & Hälsa där ni t.ex. arbetar med att utveckla gården för att väcka lust till rörelse. Ett annat utvecklingsområde skulle kunna vara kopplat till Skräp & Avfall där ni fokuserar på hur det ser ut på er förskolegård och hur ni kan minska nedskräpningen. Ett tredje skulle kunna vara kopplat till Global samverkan där ni undersöker hur det ser ut på andra förskolegårdar lokalt för sedan blicka globalt över hur det ser ut i andra länder.

  Lycka till!
  Kristina Administratör Grön Flagg

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.