Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vad händer med rapporterna i appen?

Hej!
Vi har i åratal dagligen plockat skräp vid GC-banan där vårt företag ligger. Och jag har lagt in en del i er app. Vad hände med den rapporteringen? Slängs den bara.

Det mesta skräpet är skolungdomar som går från skolan till Ica och handlar istället för lunch. Vi ser dagligen att brödpåsar, läskburkar, chokladomslag osv bara "släpps" rakt ner från vårt kontor. Det råkar ligga på "ät-avstånd". Eller äter hämtpizza utanför pizzerian(billigare) och bara låter kartongerna med halvätna pizzor ligga kvar! Till skator och råttors förnöjelse om ingen plockar upp. Vi ser alltså vilka som gör det.
 I snitt plockar vi 5 skräp om dagen vid tvåtiden varje vardag på en sträcka av 50 meter! Var den rapporteringen helt ogjord? Nåt resultat av er plockarkampanj för några veckor sedan kan vi inte se. Lika illa som vanligt.  Det är inte hållbart att vi lägger arbetstid på detta sättet. Vi föreslog kommunen en papperskorg på GC-banan. Kommunen sa att det kan dom fixa men då fick vi betala! Jag blir dessutom besviken på att jag lagt tid på er app där resultaten bara skickas ut i cyberrymden.
Ledsamt med noll intresse

Kommentarer

 • Hej!

  Vad tråkigt att det är så skräpigt runt ert företag och att du känner att rapporterna inte är till någon nytta. Vi har inte möjlighet att själva städa bort skräp utan använder rapporterna för att få en bättre bild av hur skräpigt det är runt om i landet.

  I vissa fall har vi haft samarbete med kommunen och då har de åkt och hämtat det skräp som rapporterats in.

  Våra skräpplockarkampanjer är främst ett sätt för att göra folk medvetna om problemet med skräp. Genom att plocka skräp själv eller se andra plocka skräp får man upp ögonen för skräpet.

  Kanske är det en idé att prata med skolan där ungdomarna som skräpar ner går? I Skräplabbet finns pedagogiskt material som är bra att använda för att lära sig mer om skräp. Varje vår har vi också Skräpplockardagarna - en kampanj särskilt riktad till barn och unga.
  Hanna Kommunikatör
 • Hej!  Vad hände med appen. Varför la ni ner den?  Det har jag inte fått svar på.

  Jo, jag kontaktade skolan, ICA-butiken, ICA och MC Donalds. I princip tycker "alla" det är tråkigt men man kan inte ta ansvar för kunderna. MC Donalds tyckte dom gjorde så mycket CSR så det fick räcka!
  Jag har även konfronterat barnen när råkat vara där själv. Dom släpper skräpet helt utan att skämmas framför oss på tex vår lastbrygga. När jag tog upp mobilen för att fota så kom direkt -Du får inte fotografera oss! . Jag tyckte jag kunde dokumentera pågående brott. Då såg dom totalt förvånade ut.
  Hur skall man kunna påpeka att ta hand om sitt eget skräp när barnen blir "kränkta" av att någon säger till? 
  Så är det nåt ni skulle göra så är det att ta fram pedagogiskt material för föräldrarna. Det är ju dom som lärt sina barn och dessutom sponsrar godis-lunchen med sina kort. Skulle jag kunna få en bild på hur Åkeredsvägen 5 ser ut i appen?
  Skulle vara intressant att skicka den till skolan, ICA och villaägarföreningen i området.
  Ledsamt med noll intresse
 • Hej!

  Vad tråkigt att höra att du inte får gehör för problemet. Jag tycker att det är bra att du uppmärksammar nedskräparna på att det faktiskt är olagligt. Även om de blir kränkta i stunden tror jag att det ändå har effekt när någon säger till att man inte ska skräpa ner. Vi människor påverkas av vad folk omkring oss gör, det har visat sig i forskning kring nedskräpning och beteende.

  Bifogat finns en bild från de rapporter som har skickats in på Åkeredsvägen. Hoppas den kan vara till hjälp!


  Hanna Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.