Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Utvecklingsområden och teman

Hej! Vi har just gått med i grön flagg och blir inte riktigt kloka på hur vi startar. Vi ska ha tre utvecklingsområden, är det meningen att de ska vara kopplade till ett och samma tema eller kan de vara kopplade till olika teman?
Cecilia Fransson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Cecilia!

  Vad som ska vara era utvecklingsområden är något ni väljer själva, dock är minimum 3 st. Ni bestämmer även själva om alla utvecklingsområdena ska vara kopplade till ett och samma tema, eller om ni vill ha olika teman för varje utvecklingsområde. Eller om ni vill att två utvecklingsområden ska ha samma tema och ett tredje ett annat, så går det också bra. Temana är mest till för att vara ett stöd/inspiration för er.

  Två vanliga varianter: en del vill först bestämma tre utvecklingsområden och därefter koppla dessa till ett eller flera teman. Andra gör tvärtom, dvs. väljer ett tema först och sen identifierar (minst) tre utvecklingsområden som passar inom det temat. Exempel på vad som kan vara ett utvecklingsområde går att finna på era Grön Flagg-sidor, under "Grön Flagg-guide".

  Om ni varit med i Grön Flagg ett tag och genomfört flera resor, så kan ni också välja ett utvecklingsområde (och tema) som ni redan haft, förutsatt att ni fördjupar er på något sätt den efterföljande gången och fortfarande ger barnen/eleverna inflytande.

  Alla nio teman i Grön Flagg finns här på Håll Sverige Rents webbplats.

  Vänligen,

  Hanna B
 • Hej!
  Vi har under resans gång sett att vi vill välja ett annat utvecklingsområde i vårt tema än det vi bestämde i början när vi skickade in handlingsplanen. Två område har vi kvar men ett vill vi ändra på.  Kan vi gå in och ändra själva eller ska det skickas in till er för godkännande?

  Mvh
  Karin Gunnarsson
  Karin Gunnarsson
 • Hej Karin,

  Att riktningen i ens arbete ändras under resans gång är helt naturligt och kan även vara ett gott tecken på att ni lärt er mer om både ämnet och hur upplägget kan utformas.
  Ni kan själva under resans gång ändra era utvecklingsområden utan vårt godkännande. Vi vill självklart inte att någon fastnar i ett område de inte vill arbeta med utan istället väljer ett nytt om mer drivande!

  Lycka till!

  Anna Grön Flagg
 • Hej!
  I vårt område har jag märkt att vi gör lite olika med utvecklingsområden. Min förskola har tre utvecklingsområden medan några andra har ett utvecklingsområde med tre underdelar. Stämmer det att man kan ha det sistnämnda? eller är det tre utvecklingsområden som gäller?

  Åsa Fransson

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.