Till senaste kommentaren

Skräpplockardagarna i skuggan av Coronaviruset

Hur ser ni på årets skräpplockardagar i skuggan av Corona-pandemin?

Vi i kommunen ser som tidigare mycket positivt på att delta i denna årliga kampanj men har lite svårt att slå på stort och bjuda in till en skräpplockarkampanj då det i samhället i stort nu handlar om frågor som att eventuellt stänga skolor och att stanna hemma vid minsta tecken på luftvägssymptom för att minimera riskerna för eventuell smittspridning och på så sätt mildra konsekvenserna av pandemin i världen.

Även om de verkliga riskerna med att låta barn plocka upp fimpar och annat skräp som tomburkar och kastade näsdukar säkert inte är annorlunda nu än jämfört med tidigare år så är förutsättningarna i och med försiktighetsläget ett helt annat i år där extra stort fokus ligger på noggrann och god handhygien och skydd av riskgrupper.
Ser ni någon anledning att ställa in eller skjuta upp er kampanj eller överlåter ni detta beslut åt deltagande skolor, förskolor och kommuner?

Med vänlig hälsning
Elin Hjorth
Miljökoordinator
Strängnäs kommun
Elin Hjorth Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Elin!

  Tack för en bra fråga! Vi kommer i dagsläget fortsätta att hålla kampanjen öppen för anmälningar och skolor, förskolor och barn- och ungdomsföreningar kan beställa vårt kostnadsfria material.

  Varje deltagande förskola, skola och kommun får själva välja om de vill genomföra sin planerade skräpplockning eller inte. Det är förstås inte aktuellt att bjuda in till större skräpplockarevent men i mindre grupper som ändå är tillsammans kan skräpplockning vara en bra aktivitet utomhus.

  Vi uppmuntrar till att använda handskar vid skräpplockningen och att vara noga med handhygienen och förstås att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

  Hanna Kommunikatör
 • Hej! Vi undrar när materialet skickas ut till förskolorna vi anmälde oss den 6 mars och vi har fortfarande inte fått något material. Detta gäller för parkstugans Förskola i Lunds kommun
  Stina
 • Hej Stina,

  Har du ett ordernummer som står i orderbekräftelsen, hittar ingen beställning med din epost. Maila oss gärna på spd@hsr.se

  Allt gott!


  Jane Marknadsassistent

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.