Till senaste kommentaren

Hur kan jag skapa förändring i min kommun?

Hej. Det är otroligt mycket skräp som finns i vår annars så fina natur i Sundsvall. Kontaktade kommunen för ett år sedan och fick till svar att olika föreningar engagerar ungdom till att plocka upp det, så det 'fanns en plan'. Tyvärr så verkar den planen ha fungerat väldigt dåligt och jag undrar hur en kan gå tillväga för en förändring? Inte bara är det otrevligt och fult det blåser också lätt ned i havet via Selångersån. Bifogar 2 bilder som ett litet exempel. Vänligen Lotta

Kommentarer

 • Hej Lotta!

  Det var tråkigt att höra att det är skräpigt, speciellt i närheten av marina miljöer. Det är helt klart bättre ju snabbare det städas, då risken minskar att skräpet blåser iväg.
  Jag vill råda dig att fortsätta anmäla till kommunen när det är skräpigt, även om det inte alltid är kommunen som är ansvarig för städningen. Är det uppenbart att det är ett företag eller en fastighetsägare som borde städa så är det naturligtvis också bra att kontakta dessa direkt om det är möjligt. Sedan behöver vi bli fler som inte skräpar ner - annars är risken att det snabbt blir skräpigt igen. Som enskild individ kan man påverka de man känner och träffar, både fysiskt och via sociala medier. Den stora majoriteten tycker ju att det inte är ok att skräpa ner, och det måste vi visa alla andra!

  Med vänlig hälsning

  Stefan


  Stefan Ansvarig kommunsamarbeten

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.