Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Producent av förpackningar, emballage

För mig ligger nyckeln på skräp problematiken i att producenten av förpackningar, emballage ställer om från plast till nedbrytbara material. Dessutom har jag svårt att förstå varför  1 styck grön paprika på Ica måste vara inplastad, särskilt när den röda och gula paprika inte var det. Har ni någon info om något i detta avseende med kommande krav på producent?
Freddur Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Producentansvaret som finns idag innebär att de som tillverkar eller säljer förpackningar, som till exempel godispapper eller cigarettpaket, också har ansvar för att de samlas in och återvinns.

  Regeringen har nyligen (i mars 2018) föreslagit att producenterna av förpackningar också ska se till att det finns insamlingssystem för förpackningsavfall som uppstår i stadsmiljön på gator, torg, i parker och på andra platser där det vistas ett stort antal personer, som till exempel friluftsanläggningar och badplatser.

  Insamling kan också bli aktuellt vid kiosker och andra försäljningsställen som säljer förpackningar som snabbt kan bli avfall, som exempelvis tobaksvaror, snabbmat, godis och glass.

  Regeringen föreslår också att det ska införas en skyldighet för producenterna att begränsa användningen av onödiga förpackningar.

  Förslaget är just nu ute på remiss.

  Här finns en länk till förslaget »

  Hanna Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.