Plocka skräp

Vart lägger jag soporna som jag plockar den 19 september

Kommentarer

 • Hej Lotta!

  Skräpet du plockar får du gärna sortera på en återvinningsstation om du har möjlighet. Om det inte finns möjlighet att sortera får man göra sig av med skräpet på annat lämpligt sätt, t ex ta hem och slänga det. Tänk på att inte fylla upp papperskorgar på torg och i parker, eftersom översvämmande papperskorgar skräpar ner.
  Josefin
 • Det är för mycket begärt att den som plockat upp andras skräp ska ta hem det. Om det inte finns någon resurs inom ramen för kampanjen att samla upp de fyllda säckarna riskerar projektet att bara bli en välment gest. Jag cyklar till Magelungsvägen och gör min insats. Jag kan tyvärr inte ta hem en fylld säck. Hur har ni tänkk här? / Katarina
  KATARINA ÅRRE
 • Hej Katarina,

  Tack för din fråga. Inför årets Håll Sverige Rent-dag så har vi gått ut med följande information om hur ni kan slänga ert skräp:

  GULD: Sortera gärna skräpet och lämna till återvinning. Återanvänd eller återvinn gärna även påsen. På så sätt minskar både klimatpåverkan och användningen av naturresurser!

  SILVER: Ta med skräpet hem och lägg det i restavfall. Grymt bra det med!

  BRONS: Släng det i närmsta papperskorg där det finns plats. Du gör en stor insats bara genom att ta upp skräpet från marken!

  Tips! Ta hjälp av kommunen om du plockar väldigt mycket skräp. Olika kommuner har olika sätt att hjälpa till så ring och fråga hur ni ska göra om ni inte får med er skräpet. Kontakta gärna kommunen i förväg om ni tror att det blir så stora mängder skräp att det kommer behövas hjälp med hämtning.

  Tack för att du är med på Håll Sverige Rent-dagen!

  Vänliga hälsningar,
  Hannah Projektassistent

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.