Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Organisera skräpplockning i tätorter m.m.

Jag plockar dagligen, ca 1 tim, skräp utomhus i bostadsområdet Skäggetorp. Här bor ca 11 000 personer. Finns det någon av Er organiserad skäpplockning i Linköping? Det överlägset mesta skräpet är det som kommer från rökare och brukare av drycker i plastförpackningar. Är det inte dags att höja pantreturen från 1 till 2 kr för burkar och petflaskor samt höja skatten på plastförpackningar. Skatten på plastpåsar för varor i butiker verkar ha haft god effekt. Folk använder papperspåsar i stället. Hur påverkar föreningen politiker i skräp- och hållbarhetsfrågor? Hälsningar Tommy

Kommentarer

  • Hej Tommy,

    Tack för att du plockar skräp! Vi har tyvärr ingen organiserad skräpplockning i Linköping, men Naturskyddsföreningen hade en planerad skräpplockardag som blev inställd på grund av corona-viruset. Förhoppningsvis arrangerar de fler dagar framöver.

    Vi arbetar aktivt för att skapa uppmärksamhet kring nedskräpningsfrågan genom att bland annat skriva debattartiklar, svara på remisser och delta i olika sammanhang där vår fråga diskuteras.

    Läs gärna mer om skräp och vår syn på det i vår Skräprapport.
    Hanna Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.