Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Medlemsavgift i Grön Flagg

Varför inför Grön Flagg medlemsavgifter från den 1 januari 2019?
För att möjliggöra en fortsatt utveckling av programmet inför vi en medlemsavgift från januari 2019.
 
Hur fungerar medlemskapet?
Avgiften uppgår till 1500 kr per skola/förskola och år. Alla som arbetar med Grön Flagg idag samt de som går med senast 31/12 2018, får ett gratis år och börjar betala först 2020.

Vad ingår i medlemskapet?
 • Tillgång till vårt digitala verktyg för planering, utvärdering, stöd och inspiration.
 • Personlig återkoppling på planer och rapporter.
 • Stöd och inspiration via nyhetsbrev, Facebook, mail och telefon.
 • En handbok om Grön Flagg.
 • En flagga till nya medlemmar i samband med första godkända resa.
 • Möjlighet till vänskola inom ramen för det internationella nätverket Eco Schools.
 • Rättighet att använda varumärkena Håll Sverige Rent samt Grön Flagg i kommunikation.
Håll Sverige Rent Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Oj!
  Det var en hög medlemsavgift!
  Lisbe5h Johnson
 • Hej! Hur tror ni att det ska fungera för oss små enheter som få snåla och snåla med allt. Det är ca en 10 del av vår budget för ped. arbete. en alldeles för hög avgift..
  Annica
 • Hej! Som en liten enhet med en läromedelsbudget på ca 8000 per år är detta en utopi. På detta sätt kommer inga mindre enheter att kunna jobba med materialet. Vi stod i begrepp att utöka samarbetet med förskolan för att vi och de gillade tanken på en progression och ett sammanhang och även var en annan mindre skola intresserad eftersom vi hade så goda erfarenheter, Jag har sett styrkan i att detta kunde alla olika skolor och förskolor delta i trots olika förutsättningar. Nu tvingas vi nog att tänka om.
  Lotten
 • Hej!

  Vad tråkigt att höra att ett fortsatt medlemskap i Grön Flagg känns som en utopi. Vi hade gärna fortsatt låta Grön Flagg vara kostnadsfritt men i nuläget har vi inte den möjligheten. Håll Sverige Rent som driver Grön Flagg är en ideell organisation och vi behöver säkra finansieringen för att Grön Flagg ska kunna fortsätta utvecklas och vara ett bra stöd för skolor och förskolor som jobbar med lärande för hållbar utveckling.

  Vissa kommuner står för finansieringen av Grön Flagg för skolor och förskolor i kommunen. Hör gärna med de ansvariga i din kommun om det kan vara en väg framåt. Hänvisa dem gärna till oss för mer information på gronflaggavgifter@hsr.se, vi har kontakt med många kommuner och tar gärna dialogen vidare.

  Jag stänger detta inlägg för fortsatta kommentarer, men mejla gärna till gronflaggavgifter@hsr.se med fler frågor och funderingar.
  Hanna Kommunikatör
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.